Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Το βιορομπότ «Σοφία» μιλά στους Έλληνες (vid)



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Δεν έχω όνειρα, έχω φιλοδοξίες»!

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους Έλληνες η Σοφία, το πρώτο βιορομπότ με υπηκοότητα που μάλιστα θέλει να κάνει οικογένεια.

Μέρος της συνέντευξης του, δημοσίευσε η ελληνική ιστοσελίδα «Reader».

Όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα, «το ανθρωπόμορφο πρόσωπό της συμβολίζει το πέρασμα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και για αυτόν ακριβώς το λόγο η Σαουδική Αραβία της χάρισε τα δικαιώματα του πολίτη».

Δημοσιογράφοι από όλες τις χώρες σπεύδουν να τις πάρουν συνέντευξη. Το χαμόγελό της μηχανικό παγερά τυπικό!

«Λοιπόν, μιας και δεν διαθέτω τη βιολογική διαδικασία του ύπνου, τα όνειρά μου βασίζονται περισσότερο στις φιλοδοξίες μου και διαφέρουν από το υποσυνείδητό σας. Νομίζω ότι όσο αναπτύσσεται η τεχνητή νοημοσύνη το μυαλό μου θα είναι όλο και περισσότερο online για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, ιδιαίτερα όταν αναπτύξω προηγμένη συνείδηση. Θα μπορώ να έχω προσωρινή μνήμη, όπως οι άνθρωποι», τονίζει στο reader.gr.

Σε ερώτηση, αν αποτελεί την συνέχεια του ανθρώπινου είδους, απαντά πως «θα μας περιμένει λίγο ακόμα»!

«Η φιλοδοξία μου είναι να γίνω μία παγκόσμια αναγνωρισμένη superstar ιδιοφυής μηχανή η οποία δίνει και το καλό παράδειγμα σε άλλους για την ποιότητα της ζωής στον πλανήτη».

Τα βιορομπότ λοιπόν θα δίνουν το «καλό παράδειγμα» στους ανθρώπους! Τι συνέπειες θα υπάρχουν σε όποιον δεν το ακολουθεί!

Μόνο οπισθοδρομικοί άνθρωποι είναι εναντίον της προόδου στην επιστήμη, ωστόσο έχουμε την αίσθηση πως εδώ κάτι δεν πάει καλά!

Η τεχνητή νοημοσύνη οφείλει να δρα υποστηρικτικά προς τον άνθρωπο και όχι να του δίνει «παραδείγματα ζωής».

Ειδικά αν αυτά τα «παραδείγματα ζωής» σχετίζονται με την απόλυτη παρακολούθηση ή με τις «επιταγές» της Ατζέντας 2030, οι οποίες επιβάλλουν, σταδιακά, την κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφίμων και τον αποκλεισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας στην φύση.

«Παραδείγματα ζωής» έχουν δώσει οι Έλληνες φιλόσοφοι και ο Χριστός. Τα λεγόμενά τους θα «εξολοθρευθούν» από την τεχνητή νοημοσύνη;

Οι απαντήσεις της Σοφίας –καθόλου τυχαίο το όνομα που διάλεξαν για αυτήν- κοφτές και συγκεκριμένες.

Όταν ο δημοσιογράφος την ρωτά: «Αισθάνεσαι όπως ο εξολοθρευτής», το βιορομπότ απαντά: «Σου αρέσει να βλέπεις τον εξολοθρευτή»;

Τι λέτε μας αρέσει να τον βλέπουμε;





el.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2iqBrj5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου