Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ενσυνείδητη εθνική προδοσία - Με ποιο δικαίωμα δίνουν το «Γκόρνα Μπατσεντόνια»στους Σλάβους και τους Αλβανούς των Σκοπίων;


Προκρίνεται το «Γκόρνα Μπατσεντόνια» για όνομα των Σκοπίων - Εστάλησαν οι ελληνικές προτάσεις
Με το σύμφωνο για το όνομα ανά χείρας θα πάει στις 22 Μαρτίου στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία και είναι πολύ πιθανό η διεθνής συμφωνία να έρθει στην ελληνική βουλή μετά το Πάσχα, ίσως στις αρχές Μαΐου.
Την ερχόμενη Πέμπτη ενδεχομένως να κριθούν όλα ως προς το ονοματολογικό, ωστόσο ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να έχει αποστείλει τις τελικές προτάσεις της Αθήνας στην σκοπιανή κυβέρνηση.
Αμερικανικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα hellasjournal αναφέρουν ότι βασικός στόχος είναι η επίσπευση της διαδικασίας ώστε όλα να έχουν τελειώσει τον Ιούνιο.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο κ. Κοτζιάς συμπεριέλαβε στο πακέτο των προτάσεων του και πέντε προτεινόμενες ονομασίες και φαίνεται να προκρίνει το Νόβα Ματσεντόνια και το Γκόρνα Μπατσεντόνια στη σλαβική γλώσσα. Οι πηγές υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση καλύπτεται πλήρως από την ονομασία Γκόρνα Ματσεντόνια.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες και δεν τοποθετήθηκε στο ερώτημά μας εάν όντως έχει σταλεί στα Σκόπια το πακέτο των ελληνικών προτάσεων. Οι πηγές υποστήριξαν ότι στο ελληνικό πακέτο η αλλαγή του σκοπιανού συντάγματος είναι όρος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Πρόσθεσαν ότι ο κ. Κοτζιάς απορρίπτει μία «ελαφριά συμφωνία» (light agreement) και ζητά να περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο και η άρνηση του αλυτρωτισμού. Θεωρεί τις αλλαγές των ονομασιών του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου «καλές εξελίξεις» αλλά τονίζει ότι δεν αρκετές. Αναφορικά με την αλλαγή του σκοπιανού συντάγματος, ο κ. Ζάεφ πρόβαλε ως δικαιολογία ότι δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Έγινε αναφορά και στο γεγονός, όπως ειπώθηκε, ότι παρατηρούνται διαρροές ακόμα και στο κόμμα του. Την ίδια στιγμή οι καυγάδες για την αποδοχή της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης του κράτους των Σκοπίων, επηρεάζουν και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, καθώς οι αλβανόφωνοι ξαφνικά θέτουν γενικότερο θέμα, τονίζοντας ότι δεν νοιώθουν «Μακεδόνες».

ΒΗΜΑ


infognomonpolitics 

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2FSxnOY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου