Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η συναισθηματική νοημοσύνη στοιχείο της ταυτότητας του καθενός


Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι καθιερωμένο στοιχείο της ταυτότητας του καθενός.
Έτσι, μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν διαφορές στην ικανότητα να συνδέονται οι σκέψεις με τα συναισθήματά τους.
Οι άνθρωποι που είναι καλοί στο να συνδέουν τις σκέψεις με τα συναισθήματα μπορεί να «ακούν» καλύτερα τις συναισθηματικές επιπτώσεις των δικών τους σκέψεων, καθώς και να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων από αυτό που εκείνοι λένε (John D. Mayer, Συναισθηματική νοημοσύνη και ταυτοποίηση των συναισθημάτων 1996).
Η συναισθηματική νοημοσύνη, η προσωπικότητα και η ποιότητα αντίληψης των κοινωνικών σχέσεων, μας τοποθετεί στον κύκλο των ανθρώπων με παρόμοιες αντιλήψεις προς τις δικές μας.
Ο JD Mayer (2001, Συναισθηματική νοημοσύνη, ΣΝ, και καθημερινότητα) διατείνεται ότι οι γυναίκες σημειώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές στη συναισθηματική νοημοσύνη από τους άνδρες.
Η χαμηλότερη ΣΝ στους άντρες, αποδίδεται κυρίως στη μειωμένη αντίληψη των συναισθημάτων και στη χρήση συναισθημάτων για τη διευκόλυνση της σκέψης.
Εδώ αποδίδεται η αποκλίνουσα συμπεριφορά και τα αρνητικά αποτελέσματα των ανδρών έναντι των γυναικών στις τροχαίες παραβάσεις, στην παράνομη χρήση ουσιών και αλκοόλ, και στην κακή σχέση με τους φίλους. Μάλιστα τα ευρήματα παραμένουν σε κάθε ηλικία, κάθε ακαδημαϊκής κατάταξης.


Άννα Παππά, Δασκάλα-συγγραφέας


pappanna


Διαβάστε επίσης:

Αλήθεια, γιατί η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι πιο Σημαντική από το IQ;.

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2pzRE4R
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου