Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

«Κοντεύει η ώρα που θα πρέπει να πληρώσετε γιγάντιες δόσεις χρέους. Δώστε μας τα πετρέλαια και το αέριο των θαλασσών σας. Αν μείνει κάποιο υπόλοιπο, εδώ είμαστε».


Όλη η εθνική περιουσία στο Κατοχικό Ταμείο, με υπογραφή του κ. Τσίπρα

Γράφει ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο κύριος Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που παρέδωσε όλη την εθνική περιουσία στο κατοχικό ταμείο των ξένων. Γιατί το έκανε αυτό; Η απάντησή του είναι τόσο ακατανόητη όσο αυτή του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, όταν ερωτήθηκε γιατί δέχθηκε να περιληφθεί στο Μνημόνιό του η πρόνοια περί υπερταμείου στο οποίο θα παραδιδόταν όλος ο εθνικός πλούτος της Ελλάδος: «σας είπα να βάλετε το χέρι σας άφοβα στην μηχανή του κιμά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα καταστρεφόσασταν»…

Όσο η ελληνική πατριωτική ευαισθησία απασχολείται με την διαπραγμάτευση για το όνομα των Σλαβο-Βούλγαρων γειτόνων μας, ο κύριος Τσίπρας έφερε και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζουν με άγρια χαρά τον κατάλογο όλων των απαιτήσεων που αρνήθηκαν στους ξένους οι προηγούμενοι πολιτικοί μας. Η πιο σκανδαλώδης από τις πρόνοιες του πολυνομσχεδίου είναι η εκχώρηση όποιου εθνικού κεφαλαίου έμεινε στο Υπερταμείο, καθιστώντας το ένα πραγματικό Κατοχικό Ταμείο.

Η υφαρπαγή του εθνικού πλούτου των Ελλήνων ήταν ο στόχος κάποιων ξένων από αυτούς που μας επέβαλαν το Μνημόνιο. Σήμερα, το Κατοχικό αυτό Ταμείο ονομάζεται Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. Στην ιστοσελίδα του (www.hcap.gr), διαβάζουμε πως «λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας».

Καταστατικός του σκοπός είναι η διαχείριση και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος. Μεγάλοι διεθνείς επιχειρηματίες βρήκαν σ' αυτό το κατάλληλο όχημα για την υποτίμηση της ελληνικής κρατικής περιουσίας την οποία και αποκτούν επί πινακίου φακής. Έτσι καταλαβαίνουν αυτοί τον πρώτο καταστατικό σκοπό του υπερταμείου: «να συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της Ελλάδας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Ο δεύτερος στόχος του κατοχικού ταμείου είναι «να συμβάλλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας». Τα ψίχουλα που δίνουν στην Ελλάδα για την περιουσία που της πήραν, τα παίρνουν κι αυτά για να πληρωθεί το χρέος.

Γι αυτό και οι ξένοι δεν θα προχωρούσαν ποτέ σε οποιαδήποτε περικοπή χρέους χωρίς πρώτα να πάρουν όλα τα υπάρχοντα της Ελλάδος. Όταν τελειώσουν με την ιδιοποίηση όλης της εθνικής μας περιουσίας, θα κάνουν το μεγάλο παζάρι:

«Κοντεύει η ώρα που θα πρέπει να πληρώσετε γιγάντιες δόσεις χρέους. Δώστε μας τα πετρέλαια και το αέριο των θαλασσών σας. Αν μείνει κάποιο υπόλοιπο, εδώ είμαστε».

Η αποστολή που εκπληρώνει ο κύριος Τσίπρας είναι καθοριστικής σημασίας για την εκχώρηση της εθνικής μας περιουσίας. Δέχθηκε να υλοποιήσει αυτό που υπέγραψε ο κύριος Παπανδρέου. Στο κατοχικό ταμείο περιλαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που έχει τις ελληνικές κατ' όνομα τράπεζες, το Ταμείο Αξιοποίησης και Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) που έχουν τα ακίνητα και τις εγκαταστάσεις.

Το ΕΕΣΥΠ, το επίσημο όνομα του κατοχικού ταμείου ελέγχεται πλήρως από τους ξένους. Με το πολυνομοσχέδιο που έφερε ο κύριος Τσακαλώτος στην Βουλή, εκμηδενίζεται και η ελάχιστη συμμετοχή της Ελλάδος στην διαχείρισή του. ΟΣΕ, Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές που δεν είχαν παραδωθεί, εκχωρούνται και αυτές στο κατοχικό ταμείο. Θα αποτιμηθούν, θα βρεθούν ελλιποβαρείς και θα μας τα πάρουν κι αυτά για ένα πιάτο φακή.

Όμως δεν σταματάει εδώ αυτή η μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής περιουσίας που έγινε ποτέ εν καιρώ ειρήνης. Πάγια τακτική των νέων ιδιοκτητών των επιχειρήσεων που μας πήραν είναι η «ανακάλυψη» παθητικού, ζημιών και ντουλαπιών με σκελετούς. Έτσι, οι γνώριμοι για την κερδοσκοπική τους σχολαστικότητα Ευρωπαίοι φίλοι μας παραπονιούνται στο κατοχικό ταμείο και επιδιώκουν να μην πληρώσουν ούτε το τίμημα εξαγοράς που είχει συμφωνηθεί. Σέρνουν το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια, να δικαστεί με νόμους που οι ίδιοι έχουν παραγγείλει και να καταδικαστεί επειδή συχνά ο δικηγόρος του ελληνικού δημοσίου ίσως και να νύσταζε, να μην είχε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να χασμουριώταν πάνω στην κρίσιμη κουβέντα, ή να είχε πάει στην τουαλέτα…

«Με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όλα ήταν πιο εύκολα» (Γερούν Ντάισελμπλουμ).


*Πρώτη δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2018.


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2x90tY9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου