Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η σιωνιστική προπαγάνδα κατά της Βενεζουέλας


Η σιωνιστική προπαγάνδα κατά της Βενεζουέλας

Romain MIGUS Le Grand Soir

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, διατάζει τον Νικολά Μαδούρο να μην καταστείλει την αντιπολίτευση αλλά ξεχνά τις 3.300 συλλήψεις και τους 2.000 τραυματίες που σχετίζονται με την καταστολή του κινήματος των κίτρινων γιλέκων.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sanchez, δίνει στον Νικολά Μαδούρο οκτώ μέρες για να διοργανώσει εκλογές αλλά ξεχνά ότι είναι στη θέση του μόνο χάρη σε μια πρόταση μομφής και όχι σε ελεύθερες εκλογές.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε τον Νικολά Μαδούρο ότι δεν είναι νόμιμος, διότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εξελέγη μόνο με 30,45% των εγγεγραμμένων, αλλά ξεχνά ότι μόνο το 27,20% των εκλογέων των ΗΠΑ τον έχουν επιλέξει.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος, Ιβάν Ντούκε, φωνάζει για τη «βενεζουελική ναρκο-δικτατορία» αλλά ξεχνά ότι το 65% της κοκαΐνης στον κόσμο κατασκευάζεται στην Κολομβία, κάτω από το αυτάρεσκες βλέμμα των αρχών της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα αλλά ξεχνά ότι είπε ότι τα κοινωνικά κινήματα που θα αντιτίθενται στην πολιτική του θα θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, κατηγορεί τον Νικολά Μαδούρο ότι είναι διεφθαρμένος, αλλά ξεχνά ότι μόνο το όνομά του εμφανίζεται στα έγγραφα του Παναμά, και όχι του προέδρου της Βενεζουέλας.

Η Πορτογαλία εκφράζει τη λύπη της για τη κρίση στη Βενεζουέλα, η οποία κατά τον ΟΗΕ έχει ωθήσει 7,2% των Βενεζουελάνων στους δρόμους της μετανάστευσης αλλά ξεχνά ότι το 21% των Πορτογάλων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα του και να ζουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Περουβιανός πρόεδρος. Martin Vizcarra, φωνάζει για δικτατορία στη Βενεζουέλα αλλά ξεχνά ότι διορίστηκε επικεφαλής της χώρας του, χωρίς καμία λαϊκή ψήφο, απλά αντικαθιστώντας τον προηγούμενο πρόεδρο, ο οποίος παραπέμφθηκε στην Δικαιοσύνη για διαφθορά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ηγέτες καταγγέλλουν τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας έκφρασης στη Βενεζουέλα, αλλά ξεχνούν ότι διατηρούν, χωρίς βάσιμο λόγο, τον δημοσιογράφο Julian Assange σε εγκλεισμό.

Το Βέλγιο ανησυχεί για την κατάσταση της οικονομίας της Βενεζουέλας αλλά ξεχνά ότι στις Βρυξέλλες η εταιρεία Euroclear κρατά 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκουν στο κράτος της Βενεζουέλας.

Αυτές οι κατηγορικές αντιστροφές, χαρακτηριστικές αυτής της "σχολής του κόσμου στα ανάποδα" που περιγράφεται από τον Eduardo Galeano, αποτελούν μέρος του modus operandi (τρόπου λειτουργίας) της προπαγάνδας ενάντια στη Βενεζουέλα. Στόχος τους είναι να προετοιμάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τη νομιμότητα μιας βίαιης δράσης κατά του λαού της Βενεζουέλας.

Οι μιντιατικές βόμβες ήδη πέφτουν βροχή.

Romain MIGUS

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
»» http://www.romainmigus.info/2019/01/propaganda-to-the-news.html
URL αυτού του άρθρου 34469
https://www.legrandsoir.info/propagande-on-ne-venezuela.html



yiorgosthalassis

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2TpoByC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου