Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Η Ρωσία φαίνεται να έχει θέσει μυστικά σε τροχιά μυστηριώδες αντικείμενο στο διάστημα


Η Ρωσία φαίνεται να έχει θέσει μυστικά σε τροχιά μυστηριώδες αντικείμενο στο διάστημα

Κάτι αλλόκοτο συνεχίστηκε σε πρόσφατο ρωσικό λανσάρισμα, σύμφωνα με αναφορές.

Στη ρωγμή της αυγής την περασμένη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, ένας ρωσικός πύραυλος πυροδότησε από το Κοσμόδρομο Plesetsk στη βορειοδυτική Ρωσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας , το όχημα εκτόξευσης χώρου της κατηγορίας Rockot τέθηκε για να παραδώσει μια τροχιά τριών στρατιωτικών δορυφόρων σε τροχιά.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ένα επιπλέον άγνωστο αντικείμενο ενδέχεται να έχει αναπτυχθεί επίσης.

Ο Anatoly Zak - διαστημικός δημοσιογράφος και εκδότης της RussianSpaceWeb - αναφέρει ότι η Βρετανική Αεροπορική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) κατέγραψε πέντε αντικείμενα που προέκυψαν από την εκτόξευση. Ένα από αυτά τα επιπλέον αντικείμενα είναι η ανώτερη σκηνή του πυραύλου, αλλά ο Zak θεωρεί ότι το πέμπτο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένας πλοηγός δορυφόρος.

Παρόλο που δεν είναι αναγκαστικά ύποπτη από μόνη της, η συζήτηση για ελιγμούς δορυφόρους ακούγεται πολύ σαν τη διαμάχη και το διαρκές μυστήριο του Object 2014-28E πριν από τέσσερα χρόνια.

Πριν μπει σε αυτό, εδώ είναι μερικά πιθανά σενάρια. Είναι πιθανό η ανώτερη βαθμίδα να χωρίζεται σε πολλαπλά κομμάτια τα οποία στη συνέχεια εντοπίστηκαν ως ανεξάρτητο αντικείμενο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS , το υπουργείο Άμυνας δεν έκανε καμία αναφορά στους αναφερόμενους λόξυγγους με την απογείωση, δηλώνοντας την επιτυχία της εκτόξευσης. Η Kommersant , μια φιλελεύθερη ρωσική εφημερίδα, ανέφερε επίσης ότι το επιπλέον αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα ένας ακίνδυνος εικονικός δορυφόρος που έλαβε χώρα στους δορυφόρους Blits-M που δεν ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η παρανοία και η σύγχυση σχετικά με αυτό το αντικείμενο δεν είναι ακριβώς αβάσιμες, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για την εκτόξευση απειλών αντικειμένων στο διάστημα. Υπήρξε μια αρκετά μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης γύρω από το Object 2014-28E ή τον Kosmos 2499, ένας μυστηριώδης δορυφόρος της Ρωσίας, ικανός να εκτελεί ασυνήθιστους ελιγμούς, που ξεκίνησε μαζί με τρεις δορυφόρους στρατιωτικών επικοινωνιών τον Μάιο του 2014.

Πολλοί υπολόγισαν ότι το αντικείμενο ήταν μέρος ενός αντι-δορυφορικού προγράμματος που αποσκοπούσε στην απενεργοποίηση ανταγωνιστικών δορυφόρων για στρατηγικούς στρατιωτικούς σκοπούς. Εντούτοις, η Ρωσία παρέμεινε ήσυχη για το θέμα. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι είναι το Object 2014-28E ή τι έκανε.

Ενώ η ανησυχία θεωρήθηκε νόμιμη, ο Joan Johnson-Freese, καθηγητής των υποθέσεων εθνικής ασφάλειας στο αμερικανικό Ναυτικό Πολεμικό Κολλέγιο, δήλωσε στο Space.com : "Οποιοσδήποτε δορυφόρος με δυνατότητα ελιγμών έχει τη δυνατότητα να είναι όπλο. κατ 'ανάγκην ότι όλοι οι δορυφόροι που είναι ελιγμοί είναι όπλα;

ΔΕΙΤΕ
https://www.facebook.com/mod.mil.rus/videos/583239622102011/


kavalarissa

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2UwE4NL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου