Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΟΗΕ: Λέσχη διεθνών Απατεώνων


Με τον Ανδρέα Μ. Βασιλείου

Ο Λατινοαμερικανός Άλβαρο Ντε Σότο στερείτο σοβαρότητας και χαρακτηρίζετο από επιπολαιότητα, αφού ήθελε να μας καθιερώσει «σημαία» και «κρατικό ύμνο» προκαταβολικά, προκήρυξε δε και σχετικούς διαγωνισμούς.

Για τον Αυστραλό Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι, όταν τον έβλεπε, «έβγαζε σπυρούδκια».

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, μετά το Κραν Μοντανά, χαρακτηρίστηκε περίπου ως ψεύτης, διότι μετέφερε στην πλευρά μας λανθασμένα και παραπλανητικά μηνύματα για τις τουρκικές θέσεις

Με την προσωπική απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ (Lute), ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναζητεί «όρους αναφοράς» για επανέναρξη των συνομιλιών/διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Για τέσσερεις και πλέον δεκαετίες με ποιους «όρους αναφοράς» διεξάγονταν οι συνομιλίες;
Εκτός και αν ήταν «κουβέντες του καφενείου», όπως πολύ επιτυχώς τις χαρακτήρισε ο Άγγλος δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ, προ μερικών ετών στην έγκριτη εφημερίδα «Independent».

Καθήκον του Γ.Γ. του ΟΗΕ και των κατά καιρούς αντιπροσώπων, απεσταλμένων και συμβούλων του, έπρεπε να ήταν η εφαρμογή των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού και όχι η αναζήτηση «όρων αποδοχής» και η τήρηση «ίσων αποστάσεων». Εκτός και αν οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα, όπως ορθά έχει λεχθεί.

Ο αείμνηστος Θεμιστοκλής Δέρβης, που άφησε εποχή για τα σκωπτικά του Ευφυολογήματα, χαρακτήρισε τον ΟΗΕ ως «Λέσχη Διεθνών Απατεώνων». Και είχε απόλυτο δίκαιο.

Αυτοί οι εκπρόσωποι που, κατά καιρούς, μας απέστειλαν οι εκάστοτε Γ.Γ., στερούνταν σοβαρότητας, με εξαίρεση τον Γκάλο Πλάζα, αργότερα Πρόεδρο του Ισημερινού, που σαφώς και απεριφράστως κατέγραψε στην έκθεσή του το ανεφάρμοστο οποιασδήποτε μορφής Ομοσπονδίας και εισηγείτο ως λύση την «αδέσμευτη ανεξαρτησία» (Αν, στο μεταξύ, δεν βρίσκεται στη ζωή, «αιωνία του η μνήμη»).

Αλλά, ας σχολιάσουμε τους τρεις τελευταίους εκπροσώπους του Γ. Γ. του Οργανισμού.

Ο Λατινοαμερικανός Άλβαρο Ντε Σότο στερείτο σοβαρότητας και χαρακτηρίζετο από επιπολαιότητα, αφού ήθελε να μας καθιερώσει «σημαία» και «κρατικό ύμνο» προκαταβολικά, προκήρυξε δε και σχετικούς διαγωνισμούς.

Για τον Αυστραλό Αλεξάντερ Ντάουνερ, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι, όταν τον έβλεπε, «έβγαζε σπυρούδκια».

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, μετά το Κραν Μοντανά, χαρακτηρίστηκε περίπου ως ψεύτης, διότι μετέφερε στην πλευρά μας λανθασμένα και παραπλανητικά μηνύματα για τις τουρκικές θέσεις.

Τώρα έχει ανατεθεί το πρόβλημά μας σε γυναίκες, προφανώς διότι η Κύπρος είναι «νήσος της Αφροδίτης».

Ιδού πόσες ασχολούνται με το Κυπριακό:
1) Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ειδική σύμβουλος του Γ.Γ.
2) Τζέιν Χολ Λουτ, ειδική απεσταλμένη.
3) Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, βοηθός Γ.Γ. για πολιτικές υποθέσεις και 4) Σέριλ Πιρς (Αυστραλία), φερόμενη ως νέα Διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης.
5) Ως γνωστόν η επικεφαλής της Αστυνομικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο είναι και αυτή γυναίκα (μου διαφεύγει το όνομά της).

Πριν από μερικούς μήνες, όταν ξέσπασε στο Χόλιγουντ το σκάνδαλο στο οποίο ήταν αναμεμειγμένος ο εκ των παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών της Εταιρείας MIRAMAX, Harrey Weinstein, που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και βιασμούς, πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ κατήγγειλε ευθαρσώς ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν και στην έδρα του ΟΗΕ, αλλά η είδηση παρήλθε απαρατήρητη από τα κυπριακά ΜΜΕ.

Όσον αφορά τον πολυτελή βίο και την πολιτεία αυτών που εκπροσωπούν τις χώρες τους στον ΟΗΕ και ιδιαίτερα των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που μεταβαίνουν κάθε Σεπτέμβριο για να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, ενώ οι λαοί τους λιμοκτονούν, πολλά έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί.

Συνεπώς, ας μην περιμένουμε ότι όλοι αυτοί που λυμαίνονται τον ΟΗΕ θα σεβαστούν πρωτίστως οι ίδιοι τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού και θα ενεργούν ανάλογα και στην περίπτωση της Κύπρου.

Υ.Γ.

Η ούτω καλούμενη συμφωνία των Πρεσπών δεν συνομολογήθηκε για να εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού, αλλά εκείνα των ξένων.
Γι' αυτό και θα επισωρεύσει μύρια δεινά, όπως συνέβη με τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, που παρέδωσαν την Κύπρο στην Τουρκία.

*Πρώην συνδικαλιστής


ΠΗΓΗ:sigmalive.com

epilekta

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2Sa4F5N
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου