Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Το μαγνητικό πεδίο της Γης συμβαίνουν κάποια σοβαρά περίεργα πράγματα και κανένας δεν ξέρει γιατί


Το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη είναι και πάλι παράξενο και οι γεωλόγοι είναι αρκετά ανόητοι.

Οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μπορούν να περιπλανηθούν αρκετά χιλιόμετρα κάθε χρόνο, ωστόσο, η κίνηση του βόρειου πόλου έχει γίνει όλο και πιο παράξενη τα τελευταία χρόνια. Για λόγους που είναι επί του παρόντος ασαφείς, ο μαγνητικός βόρειος πόλος φαίνεται να γλιστρά όλο και περισσότερο από τον Καναδά και προς τη Σιβηρία με ένα ασταθές ρυθμό, σύμφωνα με ειδησεογραφικό δελτίο στο Nature .

"Η θέση του βόρειου μαγνητικού πόλου φαίνεται να κυβερνάται από δύο μεγάλες επιφάνειες μαγνητικού πεδίου, μία κάτω από τον Καναδά και μία κάτω από τη Σιβηρία", δήλωσε ο Phil Livermore, γεωμεγνητιστής στο Πανεπιστήμιο του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το αμερικανικό Geophysical, σύμφωνα με το Nature .

"Το μπάλωμα της Σιβηρίας κερδίζει τον ανταγωνισμό."

Κάθε πέντε χρόνια, η Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA) χαρτογραφεί το μαγνητικό πεδίο της Γης στο Παγκόσμιο Μαγνητικό Μοντέλο (WMM). Αυτό δημοσιεύθηκε τελευταία το 2015, με την επόμενη έκδοση να προγραμματίζεται για το 2020, αλλά αυτή η παράξενη συμπεριφορά ανάγκασε τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν το χάρτη νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν. Δυστυχώς, το ανανεωμένο WMM έπρεπε να κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε μέχρι τουλάχιστον τις 30 Ιανουαρίου.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης δημιουργείται από τον τετηγμένο σίδηρο στον πυρήνα του που στροβιλίζεται γύρω από τα ρεύματα μεταφοράς. Είναι μια αρκετά χαοτική κατάσταση εκεί, με αποτέλεσμα ένα πολύπλοκο σχέδιο μαγνητισμού που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο να μοντελοποιηθεί και να προβλεφθεί. Ακριβώς για να καταστήσουμε τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα, εμφανίστηκε ένας ασυνήθιστα γερός γεωμαγνητικός παλμός κάτω από τη Νότια Αμερική το 2016, που πιστεύεται ότι συνέβαλε στις πρόσφατες απροσδόκητες αλλαγές.

Ωστόσο, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ασαφές γιατί το μαγνητικό πεδίο κάτω από τον Καναδά εμφανίζεται να εξασθενεί με τόσο περίεργο τρόπο.

Μπορεί να αναρωτιέστε αν αυτό έχει σημασία. Λοιπόν, το μαγνητικό πεδίο είναι το επίκεντρο πολλών μορφών πλοήγησης. Πιο προφανώς, μια πυξίδα βασίζεται σε μαγνητικά πεδία, αλλά πιο προηγμένα συστήματα πλοήγησης χρησιμοποιούν το πεδίο ως φέρουσα. Αυτές οι ανωμαλίες δεν πρέπει να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να το βυθίσουν τελείως, ωστόσο είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κρατήσουν οι γεωλόγοι στην κορυφή.

Πράγματι, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν πραγματικά τερατώδεις αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η Γη μπορεί να υποστεί φαινόμενο γνωστό ως «γεωμεγνητική αντιστροφή», όπου οι μαγνητικοί πόλοι κυριολεκτικά αλλάζουν τις πλευρές της . Η τελευταία φορά ήταν 781.000 χρόνια πριν, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη κάθε 300.000 χρόνια τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια αν και υπήρξαν εξαιρέσεις).



kavalarissa

from The Secret Real Truth http://bit.ly/2SkOthQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου