Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

ΕΓΓΡΑΦΑ! Οταν ο Τσίπρας ζητούσε από την ΕΤΕ κούρεμα δανείου με εγγύηση τη μελλοντική ετήσια κρατική επιχορήγηση του κόμματος

Η εισαγγελική δίωξη κατά 120 περίπου τραπεζικών στελεχών για τα δάνεια των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο 2005-2011, εξαίρεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με την αιτιολογία ότι τα δάνειά τους εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο χρόνος που έγιναν οι διώξεις εξυπηρετεί καταφανώς πολιτικές σκοπιμότητες, λίγες εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες για ευρωεκλογές και αυτοδιοίκηση (τουλάχιστον).


Είναι απορίας άξιον ωστόσο, ότι στο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη εγκαλούνται τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το γεγονός πως οι επίμαχες δανειοδοτήσεις εγκρίνονταν και χορηγούνταν χωρίς καμία εξασφάλιση για τις τράπεζες αφού η μοναδική εγγύηση που ελάμβαναν ήταν μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων βασιζόμενες στα εκλογικά ποσοστά τους. Κατά την εκτίμηση του κ. Καλούδη που ουσιαστικά γίνεται δεκτή από την Οικονομική Εισαγγελία καθώς ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων, για τις πιστώσεις αυτές στα δύο μεγάλα κόμματα ουσιαστικά δεν υπήρχαν επαρκείς εξασφαλίσεις, καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί εξασφάλιση μία μελλοντική χρηματοδότηση στηριζόμενη στον αστάθμητο παράγοντα της εκλογικής δύναμης του δανειζόμενου.

Οπως προκύπτει όμως από τα έγγραφα που εξασφάλισε και αποκαλύπτει το iefimerida.gr το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόλις το 2017 ζητούσε ρυθμίσεις από την Εθνική Τράπεζα με βάση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις από το 2019-2023!

Και όχι μόνον αυτό. Το 2010, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ως εκπρόσωπος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (όπως ονομάζονταν τότε) ζητούσε νέα δάνεια απαιτώντας μάλιστα να μην προσδιορίζονται «αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά με χρηματοοικονομικά κριτήρια».

Τσίπρας σε ΕΤΕ: «Θέλουμε ρύθμιση χωρίς αυστηρά χρηματοοικονομικά κριτήρια»
Στις 14 Δεκεμβρίου του 2010, ο πρόεδρος του (τότε) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή του προς τον τότε πρόεδρου του ΔΣ της Εθνικής κ. Βασίλη Ράπανο έθετε δύο αιτήματα: «Αντιμετωπίζουμε αδυναμία εξυπηρέτησης συσσωρευμένων οικονομικών αναγκών μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός. Οι ανάγκες αυτές που αφορούν μισθολογικές δαπάνες και λοιπά λειτουργικά έξοδα ανέρχονται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό ζητούμε να μας χορηγηθεί από την Ε.Τ ως δάνειο».

Το δεύτερο αίτημα συνδέεται με την προσπάθεια μιας μεσοπρόθεσμης αντιμετώπισης του συνολικού δανεισμού μας. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ τουλάχιστον για μια δεκαετία δανειζόταν όταν ήταν απολύτως αναγκαίο από την Ε.Τ. με την οποία διατηρούσε αποκλειστική σκέση, ποσά κάτω από τα έσοδά του και τα επέστρεφε εντός έτους. Η σχέση αυτή διαταράχθηκε από εξαιρετικά αυξημένες δαπάνες λόγω των διπλών εκλογών του 2009 και από την καθίζηση της κρατικής χρηματοδότησης του 2010»

Ο Αλ. Τσίπρας επιζητά «ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την αποπληρωμή του χρέους με την διαμόρφωση σταθερών κανόνων και υποχρεώσεων»

«Μας είναι επίσης απολύτως σαφές ότι η αποδοχή των παραπάνω δύο αιτημάτων μας, απαιτεί ευρύτερη θεώρηση και δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά με χρηματοοικονομικά κριτήρια» καταλήγει.

Δείτε την επιστολή Τσίπρα στον Πρόεδρο της Εθνικής Β. Ράπανο στις 16.12.2010:
Η νέα σύμβαση του 2017: Ρύθμιση με εγγυήσεις μελλοντικές επιχορηγήσεις ως το 2023!
Στις 24 Νοεμβρίου 2017, ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως μετονομάσθηκε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) τον οποίο εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει πρόσθεση πράξη στη σύμβαση της Εθνικής Τράπεζας η οποία προβλέπει τα εξής:

Εχοντας λάβει από το 2016 συνολικά δάνεια ύψους 10 εκατ. ευρώ, χρωστά 1 εκατ. ευρώ. συμφωνεί να αποπληρώνει με δόσεις το χρέος με επιτόκιο 4% και ως εγγύηση προβάλλεται η υποθήκη του κτιρίου της Κουμουνδούρου και η... μελλοντική ετήσια κρατική επιχορήγηση του κόμματος από το 2019-2023! Ο,τι ακριβώς δηλαδή έκαναν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


stoxos.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2uD75wm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου