Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Πως η Μακεδονία θα φέρει ανατροπή στην Ελλάδα – Το σημαντικότερο «όπλο» στα χέρια των Ελλήνων


Κρίσιμες οι στιγμές για την ιστορία της πατρίδας μας...
Το κλίμα πόλωσης και πολιτικής αστάθειας σε Ελλάδα και Ισπανία ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων συγκρίνει η La Repubblica.

Σε ό,τι αφορά την χώρα μας, η γνωστή εφημερίδα υπογραμμίζει πως η Συμφωνία των Πρτεσπών θα επηρεάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την ψήφο στην Βόρεια Ελλάδα.

Η ιταλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι στην χώρα μας το όνομα του βόρειου γείτονα από πολλούς «εκλαμβάνεται ως απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και ως κλοπή της Ιστορίας και συμβόλων εθνικής ταυτότητας».

«Η πρόσφατη λύση του προβλήματος -με το όνομα Βόρεια Μακεδονία- είναι βαθιά αντιδημοφιλής. Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιανουάριο πυροδότησε διαδηλώσεις», τονίζει η εφημερίδα.

«Στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα», προσθέτει και εκτιμά πως θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο «στο αποτέλεσμα των εκλογών», ιδιαίτερα, στις βόρειες περιοχές της χώρας.

«Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων που θα αντιμετωπίσει τον νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό και την άκρα δεξιά», σημειώνει επίσης η εφημερίδα.

Σύμφωνα με λεγόμενα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνομε εμείς, στην «άκρα δεξιά» ανήκουν τα εκατομμύρια Ελλήνων, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην Συμφωνιά των Πρεσπών και βγήκαν στους δρόμους.

Πως όμως θα έρθει πολιτική ανατροπή στις επόμενες εκλογές, τουτέστιν αλλαγή στην κυβέρνηση του Κράτους;

Πως θα μετριαστεί η «εθνική ζημιά» που επέφερε η Συμφωνία των Πρεσπών;

Οι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν ένα κόμμα, το οποίο θα είναι σε θέση να έρθει πρώτο και να απομακρύνει, με δημοκρατικές διαδικασίες, τον ΣΥΡΙΖΑ από το Μέγαρου Μαξίμου.

Που θα πάει λοιπόν η ψήφος (το σημαντικότερο «όπλο») των Ελλήνων; Στην Νέα Δημοκρατία ή σε μικρά δεξιά κόμματα;

Ψήφος στρατηγικής ή θυμικού, όπως συνέβη το 2015;


el.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2WC9Aeh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου