Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοχρονιά 2016: Ακυρώθηκαν εορτασμοί σε Βρυξέλλες και Μόσχα! «Κόκκινος συναγερμός» στο Λονδίνο!

http://ift.tt/1Ou7G3p– Η Scotland Yard ακύρωσε την Χριστουγεννιάτικη άδεια για περισσότερους από 2.000 ένοπλους αστυνομικούς
– Η πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, αφού υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος από τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη
– Οι αρχές επιχειρούν να καθησυχάσουν τους πολίτες, τονίζοντας ότι δεν προκύπτει πως το Λονδίνο αποτελεί στόχο
– Ματαιώθηκαν οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά στις Βρυξέλλες, αλλά και στην «κόκκινη πλατεία» της Μόσχας!
– «Αστακός» και η Νέα Υόρκη, όπου η Times Square αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 1.000.000 πολίτες!
Οι μνήμες από τα πρωτοφανή τρομοκρατικά χτυπήματα στην «καρδιά» της Ευρώπης, στο Παρίσι, τον περασμένο μήνα, είναι ακόμη νωπές. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς απειλές των φανατικών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους για νέα χτυπήματα στην Γηραιά Ήπειρο, το Λονδίνο μετατρέπεται σε «αστακό» για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Κάθε ένοπλος αστυνομικός της αγγλικής πρωτεύουσας θα βρίσκεται εν υπηρεσία για τους αποψινούς εορτασμούς, σε μία δίχως προηγούμενο αστυνομική επιχείρηση που έχει στηθεί στο Λονδίνο.
Η Scotland Yard ανακάλεσε τις άδειες περισσότερων από 2.000 αστυνομικών και μάλιστα μία τέτοιας έκτασης κίνηση γίνεται για πρώτη φορά. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από προειδοποιήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας πως φανατικοί ισλαμιστές ενδέχεται να σχεδιάζουν μία νέα τρομοκρατική επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος, παρόλο που δεν υπάρχουν -όπως τονίζεται- πληροφορίες πως το Λονδίνο αποτελεί στόχο.
Οι βρετανικές αρχές, λοιπόν, δείχνουν πως… φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά, αφού εδώ και αρκετές ημέρες ήταν… αξιοπρόσεκτη η αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου. Ένας αξιωματούχος, ο Jo Edwards, δήλωσε πως «οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν να δουν περισσότερους αστυνομικούς και πυροσβέστες στους δρόμους. Έτσι είναι η κατάσταση μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι».
Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης πως ο έλεγχος των αστυνομικών θα επικεντρωθεί στους σταθμούς του μετρό.
Ακόμη… εμπόλεμη ζώνη οι Βρυξέλλες!
Χθες βράδυ, αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν πως οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά ματαιώθηκαν, αφού οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, την ώρα που η βελγική πρωτεύουσα παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην «Πόλη του Φωτός».
Την περασμένη χρονιά, περίπου 100.000 ήταν οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες των Βρυξελλών για να καλωσορίσουν το νέο έτος, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλοί σημειώνουν πως ακόμη κι αν δεν ματαιώνονταν οι εορτασμοί στις Βρυξέλλες, οι πολίτες θα απέφευγαν τις μαζικές συγκεντρώσεις σε κομβικά σημεία, αφού μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το Βέλγιο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.
Παρόμοιες θα είναι οι εικόνες και στην «κόκκινη πλατεία», όπου κάθε χρόνο χιλιάδες Ρώσοι, αλλά και τουρίστες, επιλέγουν να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η επιβλητική πλατεία της Μόσχας θα είναι κλειστή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Κανονικά οι εορτασμοί στη Νέα Υόρκη
Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη, περίπου 6.000 αστυνομικοί θα αλλάξουν χρονιά μαζί με τους περίπου 1.000.000 πολίτες που αναμένεται να κατακλύσουν την Times Square. Ο δήμαρχος, Bill de Blasio, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε η καλύτερα προετοιμασμένη πόλη στη χώρα για να αποτρέψουμε τρομοκρατικά χτυπήματα και να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να συμβεί».
Οι αμερικανή αστυνομία έχει προμηθευτεί μς 20.000 smartphones ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί έγκαιρα σε πιθανή κατάσταση κινδύνου, ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί που ειδικεύονται σε χημικές και βιολογικές απειλές θα «χτενίζουν» κεντρικές περιοχές γύρω από ξενοδοχεία και θέατρα με τη βοήθεια των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών των αμερικανικών αρχών.

Πηγή:dailymail.co.uk

Φωτό: Reuters


from The Secret Real Truth http://ift.tt/1OyOibM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου