Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Δεν πάνε καλά! Ο κόσμος δεν έχει να φάει και αυτοί κάνουν αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις βουλευτών

http://ift.tt/22yEJOhΗ απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αναπροσαρμογή αναδρομικά από το 2008 των συντάξεων των βουλευτών είναι άμεσα εκτελεστή από το Δημόσιο το οποίο την ενσωμάτωσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών


Το Δημόσιο πρόκειται να κάνει δεκτές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι οποίες δίνουν σε συνταξιούχους βουλευτές αναδρομικές αυξήσεις που φτάνουν κατά περίσταση ακόμα και τα 100.000 ευρώ.

Oπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η διάταξη που ρυθμίζει την υπόθεση περιλαμβάνεται ήδη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα ορίζει ότι οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008.

Οι συντάξεις θα ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που είχαν δοθεί με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι βουλευτικές υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Σχετικά με το ποσό που πρόκειται να δοθεί για τις αυξήσεις, αν και ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων βουλευτών που εμπίπτουν στη διάταξη είναι μικρός, αυτό φτάνει ακόμα και τα 100.000 ευρώ ανά περίπτωση. Ο Ελεύθερος Τύπος, επικαλούμενος αρμόδιες πηγές, σημειώνει ότι συνολικά για το προϋπολογισμό η επιβάρυνση θα είναι σημαντική. Αν και θα αφαιρεθούν από το τελικό ποσό οι περικοπές που έγιναν μετά το 2010 λόγω των μνημονίων, η αύξηση που θα πάρει ένας βουλευτής δεν θα είναι μικρότερη από 50.000 με 60.000 ευρώ.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε δικαιώσει αναδρομικά τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν σε αυτό και διεκδικούσαν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησης από το Δημόσιο.

Οι αποφάσεις έχουν γίνει αποδεκτές και απομένει ο χρόνος και ο τρόπος για τη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προσθέτει το δημοσίευμα.

Στη Βουλή το ζήτημα

Για το ζήτημα της αναδρομικής καταβολής ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης.

Σε αυτήν ο βουλευτής ερωτά: «Είναι δυνατόν, την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους, να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές και παλιότερα σε δικαστικούς;»

Η Ενωση Κεντρώων, από την πλευρά της, εξέφρασε την ελπίδα της οι βουλευτές να παραιτηθούν από αυτή την αξίωση «γιατί διαφορετικά θα γκρεμιστεί και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας του πολιτικού κόσμου».

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1ktGFFn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου