Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ; Ουρές χιλιομέτρων στην Αράχοβα τα Χριστούγεννα!

http://ift.tt/1NUopxt Το τετραήμερο των Χριστουγέννων στο 100% έφτασε η πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αράχοβα και τα κοντινά χωριά, όπως η Αγοριανή όπου λίγο έλειψαν να μείνουν χωρίς εμφιαλωμένο νερό, λόγω της ζήτησης...

Η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100% ακόμα και στα πιο ακριβά, με τα αυτοκίνητα να κατακλύζουν το κέντρο και αρκετούς να παρκάρουν μέχρι και 5 χλμ. μακριά από αυτό.

«Φέτος τα Χριστούγεννα είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες που ήρθαν κυρίως από την Αθήνα. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν στη διάρκεια των γιορτών», είπε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργάκος.


Οσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς τα διαθέσιμα καταλύματα είναι ελάχιστα, ενώ για τα Φώτα η πληρότητα φτάνει το 75%. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και τρία χρόνια.
Η Αράχωβα ως πόλος έλξης των εκδρομέων οδηγεί σε ανοδική πορεία και τις κρατήσεις σε Δελφούς, Γαλαξίδι και Ιτέα.
Στο  βασικό προορισμό της λεγόμενης «υψηλής κοινωνίας», στην Αράχωβα των πολυτελών σαλέ που δεσπόζουν στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού, τα φετινά Χριστούγεννα, λέξεις όπως κρίση, τρόικα και Μνημόνιο θεωρούνται απαγορευμένες.
Σε όλα τα καταλύματα, ακόμη και στα πιο ακριβά, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε ράντζο ενώ οι δρόμοι του χωριού θύμιζαν κάτι από Ερμού την πρώτη μέρα των εκπτώσεων. «Είχαμε πληρότητα 100%» επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας και πρόεδρος των ξενοδόχων, Γιάννης Γεωργακός.
Τα θηριώδη 4x4 που έχουν εκλείψει από τους δρόμους της πρωτεύουσας έκαναν την επανεμφάνιση τους, καθώς Hummer, Range Rover και Porsche Cayenne παρήλασαν πανηγυρικά στον κεντρικό δρόμο δίνοντας την εντύπωση ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος όλων των Μνημονίων είχαν- επιτέλους- υλοποιηθεί.
Στις ταβέρνες και στα μπαρ δεν έβρισκες ούτε... σκαμπό και οι θαμώνες συναγωνίζονταν για το ποιος θα ανοίξει τις περισσότερες Moet & Chandon. Έτσι μάλλον εξηγείται το ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε κατανάλωση σαμπάνιας από κάθε άλλη αγορά στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον Στάθη Γιαννέλο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, το τετραήμερο των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διακίνηση αναψυκτικών και ποτών στην αγορά που έχει γίνει ποτέ. «Ήταν τα Χριστούγεννα με τον περισσότερο κόσμο, ούτε τις καλές εποχές δεν είχαμε τόσους πολλούς επισκέπτες» προσθέτει ο κ. Γιαννέλος. Για να συμπληρώσει: «Την επόμενη των Χριστουγέννων, το Σάββατο δηλαδή, το μποτιλιάρισμα στον κεντρικό δρόμο μπορεί να έφτανε και τα 5 χλμ!».
Πώς έφτασε όμως η Αράχωβα να σπάσει τα φετινά Χριστούγεννα κάθε ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών; Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αράχωβας Γιάννη Γεωργακό για να συμβεί αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν φέτος να μην ταξιδέψουν στα χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης ελέω των προσφάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ προφανώς βοήθησαν και οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν καθ'όλη την διάρκεια του εορταστικού τετραημέρου.












Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κατσίμπας


from The Secret Real Truth http://ift.tt/1ktGIkF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου