Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

OXI 76,05%! Καταπέλτης το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά...

http://ift.tt/1OqU09hΑρνητικά τοποθετήθηκαν απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων τους οι πολίτες των Ιονίων Νήσων στο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που διοργάνωσε η Περιφέρεια.
Βάσει των αποτελεσμάτων στη διαδικασία που έλαβε χώρα το τελευταίο 20ημερο, ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εκ των οποίων «ναι» στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων ψήφισαν 4.887, ποσοστό 76,05% και «όχι» ψήφισαν 1.539 πολίτες, ποσοστό 23,95%.
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος και του αποτελέσματός του δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος:
Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ, ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις, καθώς αρνείται την ιδιωτικοποίηση και προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.
«Οι πολίτες του Ιονίου έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο βήμα δημοκρατίας και συλλογικότητας που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξαγγέλλοντας και υλοποιώντας το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αψήφησαν το "πυρ ομαδόν" που εκτοξεύθηκε από όσες πλευρές είτε τοπικά είτε πανελλαδικά είχαν συμφέρον να μην εκφρασθεί η φωνή του λαού. Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας. Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα», τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος.

from The Secret Real Truth http://ift.tt/1ZBrTMM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου