Το μικρό νησί του Κρητικού Πελάγους είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φύσης (NATURA) 2000, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητας που συναντάει κανείς στο νησί. Στη Ντία υπάρχει ένας αριθμός προστατευόμενων πλασμάτων: το σαλιγκάρι Albinariaretusa, η σαύρα Pdacriserchardiischiebeli, τα άγρια κουνέλια Oryctolagus, ένα είδος γερακιού, τα γνωστά κρι-κρι και ο αετός που ονομάζεται "μαυροπετρίτης".
Αποτελεί πολύ σημαντικό βιότοπο για ενδημικά φυτά με μικρή εξάπλωση στο Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με το μύθο, η Ντία ήταν ένα κολοσσιαίο θαλάσσιο τέρας το οποίο πλησίασε κοντά στην Κρήτη και την τελευταία στιγμή ο Δίας το μετέτρεψε σε πέτρα με ένα ισχυρό κεραυνό, δημιουργώντας έτσι το νησί.
Στο νησί δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές και παραμένει ανέγγιχτο από την ανθρώπινη οικιστική παρέμβαση.
Υπάρχουν καραβάκια που εκτελούν καθημερινά ημερήσιες εκδρομές από διάφορες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.
Διοικητικά ανήκε παλαιότερα στον Δήμο Γουβών, στην τοπική κοινότητα Ελιάς, και πλέον έχει περάσει στον Καλλικρατικό Δήμο Χερσονήσου.
Σκοπός του Δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Απασχόλησης είναι η προστασία και η ανάπτυξη του νησιού που επισκέπτονται πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες κάθε χρόνο.
Στα πλαίσια της ανάδειξης και προβολής της Ντίας, η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης με την ευγενική χορηγία του κ. Αντώνη Παπαδάκη δημιούργησε για πρώτη φορά ένα βίντεο το οποίο αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού.
Γιάννης Φιλιππάκος - newsbomb.gr
from The Secret Real Truth http://ift.tt/2hJD5ct
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου