Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Κατάληψη "Υπέρ της πατρίδας" Αυτό τα λέει όλα, τα εξηγεί όλα.


Γεράσιμος Γερολυμάτος

Δε στέκομαι σε μικροκομματικές λεζάντες καθεστωτικών ΜΜΕ και σε σκόπιμους δημοσιογραφικούς υπότιτλους. Δεν έχω ανάγκη από δημοσιολογικές επεξηγήσεις, ερμηνείες και μεταφράσεις για να αντιληφθώ την πραγματικότητα όπως είναι. Όχι όπως θέλουν κάποιοι να μοιάζει και να φαίνεται, όσον αφορά τις μαθητικές καταλήψεις για τη Μακεδονία.
Εγώ αντλώ την αλήθεια από τις εικόνες και τις μικρές λεπτομέρειες τους. Από τα πρόσωπα και τη στάση τους. Αξιολογώ τα κίνητρα και τα συμφέροντα τους. Βλέπω και "ακούω" την εικόνα, όπως είναι, χωρίς ρετούς, χωρίς προσχήματα και σκοπιμότητες, τη στιγμή της λήψης.
Η σιωπή ταιριάζει περισσότερο στην αλήθεια. Για αυτό δεν έχει και τίποτα να πει μπροστά στο αυτονόητο.
Λένε πως μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις. Όμως κάποτε και μια λέξη, ένα σύνθημα, είναι ίσο με χίλιες εικόνες. Το καλύτερο, το πιο αυθεντικό, το πιο συναισθηματικά βαθύ και αληθινό, από όσα συνθήματα ακούστηκαν είναι αυτό εδώ:
Κατάληψη
"Υπέρ της πατρίδας"
Αυτό τα λέει όλα, τα εξηγεί όλα. Δεν μπορεί να παρερμηνευθεί. Τίποτα άλλο υπέρτερο αυτού δεν μπορεί να ειπωθεί. Σιωπή. Η αλήθεια μόνο φτάνει.
Τα "φασιστάκια" της εικόνας, κάθονται ειρηνικά να φωτογραφηθούν σα μια μεγάλη χαρούμενη παρέα σε σχολική εκδρομή. Γνωρίζοντας, ή μάλλον προαισθανόμενοι ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και πως αξίζει να φωτογραφηθούν όλοι μαζί για να τις θυμούνται στο μέλλον. Τι έκαναν, που ήταν στα νιάτα τους, όταν η πατρίδα τους χρειάστηκε. Αυτά είναι τα "φασιστάκια" καλοί μου φίλοι, για τα πολιτικά γούστα και τις ιδεοληπτικές ιδιαιτερότητες του ΣΥΡΙΖΑ.
Για εμένα είναι ο ανθός της ελληνικής νιότης, που βρήκε ξανά τον δρόμο του προς το φως. Ο εθνομηδενισμός κατανικήθηκε. Το ξέρει και για αυτό χτυπιέται.....

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2QuhQxp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου