Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Άρτεμις-30: Το ελληνικό «κεντρί» των αιθέρων (Βίντεο)


Δείτε το εν δράσει

Δείτε επίσης: ΓΚΙΟΛΒΑΣ, Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! 

Το Άρτεμις 30 είναι ένα αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα το οποίο είναι κατασκευασμένο και σχεδιασμένο στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα κατασκευάστηκε το 1982 από την τότε ΕΒΟ, τα σημερινά ΕΑΣ. Αν και έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια που παράχθηκε, λίγοι ξέρουν την ιστορία αυτού του μοναδικού όπλου. Για να θέσουμε τα πράγματα σε μια βάση και για να καταλάβουμε για το τι πραγματικά μιλάμε, το αντιαεροπορικό Άρτεμις έχει εξαιρετική μαχητική ικανότητα.


https://youtu.be/dWu37uKqteY

Το Άρτεμις 30 αποτελείται από διπλά αυτόματα κανόνια 30 χιλιοστών Mauser MK30 Μοντέλο F. Το σύστημα έχει χωρητικότητα 500 φυσιγγίων έτοιμων προς βολή. Στην συνήθη του ανάπτυξη, έχει 6 συστοιχίες ανά πυροβολαρχία, μέγιστη εμβέλεια 8.400 μέτρων και ρυθμό πυρός 800 φυσίγγια ανά λεπτό, ανά κάννη.


https://youtu.be/REqXm1NVVrw

Η εξαιρετική του ταχυβολία το καθιστά ένα «κεντρί» για όλους τους εναέριους στόχους. Μπορεί να διαπεράσει την θωράκιση αρμάτων μεταφοράς πεζικού και να χρησιμοποιηθεί για να πλήξει επίγειους στόχους. Αν και ήταν ένα μοναδικό όπλο για την εποχή του, δεν είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία στις διεθνείς αγορές, με την ΕΒΟ να δέχεται μόνο μια παραγγελία για 60 μονάδες από τις το ΓΕΕΘΑ το 1993. Τα 60 αυτά αντιαεροπορικά μοιράστηκαν και στα τρία όπλα για τις υπηρεσιακές ανάγκες τους.

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2GYfIK6
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου