Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΩ…


ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΩ…

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ 301

«Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν». Ιλιαδα Ζ 208. Να είσαι πάντα άριστος και να υπερέχεις από τους άλλους , ούτε όμως να ντροπιάζεις τους προγονούς μας. Διαβάζοντας αυτόν τον στίχο από τον Όμηρο, προβληματίστηκα με την λέξη άριστος, Θέλησα να κάνω μια μικρή ερευνα για αυτήν την λέξη που συχνά την βλέπουμε σε επαίνους καλής βαθμολογίας των σχολείων. Δεν είναι τα πράγματα όμως μόνο έτσι. Αυτή η λέξη κρύβει μέσα της την όλη την ελληνική παιδεία και την απάντηση: Ποια είναι η αποστολή του Έλληνα. Το άριστος είναι ο υπερθετικός βαθμός του επιθέτου αγαθός που δεν έχει καμιά σχέση με την πανάθλια σημερινή σημασία. Όταν ο Όμηρος λέει ότι ο ο Αχχιλέας ήταν αγαθός , σίγουρα δεν εννοεί ότι ήταν κανένας χαζούλιακας με καλή πρόθεση, άλλα ένας πραγματικός Έλληνας που οι πράξεις του έδειξαν. Για αυτό η υστεροφημία του είναι τεράστια και το όνομα του είναι αντίστοιχο των μεγαλύτερων ηρώων που ανέδειξε το ελληνικό έθνος. Αλλά ας προχωρήσουμε να δούμε τι πραγματικά σημαίνει το άριστος Λοιπόν αφού έψαξα την ετυμολογία της λέξεως κατέληξα στα εξής: Το αγαθός έχει 4 παραθετικά :

1) παραθετικό: Αγαθός αμύνων Άριστος, που σημαίνει να προσπαθεί κάνεις να γίνει καλύτερος στις προσωπικές που επιδόσεις. Εξού και τα αριστεία στα σχολειά λένε στον έπαινο : Άριστος μαθητής κτλ

2) παραθετικό : Αγαθός βελτίων βέλτιστος. Να προσπαθεί κάποιος να γίνει καλύτερος στον χαρακτήρα. Να γίνεις πιο κάλος λοιπόν σαν άνθρωπος.

3) παραθετικό: Αγαθός Κριτών κράτιστος. Αυτό άφορα την πολίτικη εξουσία , δηλαδή να μάχεσαι να γίνεις καλύτερος ώστε να κάνεις για την ΠΑΤΡΙΔΑ σου τα αδύνατα – δυνατά. Νομίζω ότι είναι σαφέστατο εδώ.

4) παραθετικό: Αγαθός Λοών λόστος. Να μάχεσαι να γίνεις πιο ωφέλιμος στους συνανθρώπους σου. Εδώ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. 

Εδώ μέσα πολλές φόρες λέμε να κάνουμε κάτι για την πατρίδα μας , να φτιάξουμε πάλι την πάλαι πότε Ελλάδα, αλλά πως θα γίνει αυτό; όταν εμείς οι ίδιοι παραμένουμε τα ίδια άτομα με καμιά ουσιαστική αλλαγή στον χαρακτήρα μας; 

Πως θα πάμε να κολυμπήσουμε σε ένα ωκεανό, όταν δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε ούτε στο ένα μετρό; 

Πως μπούμε στην αρένα των προκλήσεων όταν είμαστε παντελώς απροπόνητοι και απαίδευτοι; Πως θα ξεπεράσουμε των εαυτό μας, όταν μας ζητηθεί, ενώ αγαπάμε μόνο εμάς μας και μόνον; Πως ; Πως; Πως; 

Είναι σαν να πάμε να χτίσουμε ένα σπίτι και δεν γνωρίζουμε ούτε το τούβλο πως είναι; 

Έτσι ξυπόλητοι θα πάμε στα αγκάθια λοιπόν; 
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι: ότι η χρήση της Αρετής κάνει τα αδύνατα δυνατά. 
Δεν αρκεί να έχεις γεννηθεί Έλληνας , να έχεις ελληνικό αίμα που να βράζει, αλλά να έχεις και ελληνική γαλούχηση. Εδώ το άριστος μας δείχνει ξεκάθαρα τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Άπλα αλλά και ξεκάθαρα αφού τα πρώτα δυο παραθετικά προετοιμάζουν τον άνθρωπο ατομικά, τα αλλά 2 δουλεύουν συλλογικά για τον Ελληνισμό και την πατρίδα. 
Ο Έλληνας δουλεύει συλλογικά όχι ατομικά . Η φυλή ενωμένη είναι αήττητη . Εξού και το «εν τη ενώσει η ισχύς» Στην ουσία ο κάθε Έλληνας προετοιμάζει τον εαυτό του για όλη την υπόλοιπη φυλή. Με το να γίνεται αυτός καλύτερος ωφελεί την φυλή του και κάνει τα αδύνατα δυνατά για την πατρίδα. Αυτό μας δείχνει ολοφάνερα το επίθετο αγαθός. Δυστυχώς από τότε που προώθησαν τα δήθεν ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου χάθηκαν τα συλλογικά και εγινε ότι εγινε. 

Πρώτα κοιμηθήκαμε πνευματικά και μετά χάσαμε την αποστολή μας Αυτή η διαδικασία είναι επίπονη απαιτεί να γίνει μέσα μας ένα master reset (όπως λέει και ένας φίλος μου), ώστε να πετάξουμε ότι ψεύτικο, ότι μας φυτέψανε, και να γυρίσουμε στις ρίζες μας να μάθουμε πως συμπεριφέρεται ένας Έλληνας και να ζούμε έτσι και όχι σαν σαύρες… Όλο αυτό αν δεν γίνει με λογική και κριτική σκέψη δεν θα γίνει εφικτό, Εδώ δεν χωράνε συναισθηματισμοί και το ένστικτο, Αλλά η λογική, αυτό που ξεχώρισε τους προγονούς ημών από όλους τους άλλους. Πατέρας της ορθής λογικής είναι ο Σωκράτης πχ. Μην δέχεστε ,μην αναμασάτε αμάσητα ότι ακούτε δεξιά και αριστερά, Μόνο σκεφτείτε πρώτα τι γίνεται πραγματικά. 

Πονάει η ριμάδα η σκέψη , αλλά όταν μπει κάποιος σε αυτό τον δρόμο, δεν θα θέλει να βγει μετά. Θα βαδίζει μονίμως εκεί. Το σβήσιμο της μνήμης στον κόσμο-φυλακή δεν εγινε τυχαία, ήταν τον σβήσιμο της ταυτότητας μας, Το σβήσιμο της Ελλάδας. 

Όμως εδώ το Άριστος έρχεται να μας θυμίσει γιατί η ανάγκη είναι τόσο επιτακτική πια , ώστε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, από το να προσπαθήσει ο καθένας μας να γίνει αυτό που γεννήθηκε, δηλαδή Άριστος , όπως οι προγονοί μας ήταν. 

Θα παρακαλέσω εδώ, να μην παίρνουμε σαν παραδείγματα τα στραβά μόνο των προγόνων μας, αλλά να βλέπουμε τα θετικά τα οποία υπερτερούν και έχουν αξία ανυπέρβλητη. 

Είσαι Έλληνας; έχεις ιερό καθήκον να είσαι άριστος , ώστε να επανέλθει η πάλαι πότε Ελλάδα που χάσαμε στο πέρασμα των χρόνων. 

Γιατί όλα αυτά; Γιατί έτσι έρχεται μπροστά μας η αποστολή μας. 

Που δεν είναι άλλη από την Έξοδο από τον κόσμο -φυλακή καθώς και την ανασύσταση της φυλής όπως ήταν. Να ξαναγίνουμε τον Νο1 όπως ήμασταν.

Έτσι να οδηγήσουμε όλη την ανθρωπότητα έξω από από το μαντρί. 
Όχι η αποστολή του Έλληνα δεν είναι να φέρει τον πολιτισμό (που ήδη το έχει κάνει). 

Αλλά η επαναφορά της μνήμης και η ελευθερία από τα δεσμά αυτού του εικονικού κόσμου. Δεν είμαι ρομαντικός, 

Ζήτω από όλους μας και από έμενα τον ίδιο πρώτα να είμαστε Έλληνες και πολύ περισσότερο άριστοι. Ευχαριστώ για την φιλοξενία. 


Υγ. Σε όλους τους Ελληνόψυχους εκεί έξω.


ergdhmerg

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2HdtR5n
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου