Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Εντολή Β.Πούτιν για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας στον τουριστικό τομέα και άμεση εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων

http://ift.tt/29qcP0I

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Τελικά όπως αποδείχθηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν για το καλό της χώρας του στάθηκε ικανός να ξεπεράσει τον εγωκεντρισμό του και η συγγνώμη που έδωσε στην Μόσχα σε συνδυασμό με σειρά σοβαρότατων οικονομικών και γεωστρατηγικών ανταλαγμάτων, ήτα αρκετά για να πείσουν τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να δώσει εντολή για άμεση άρση των περιορισμών στον τουριστικό τομέα σε βάρος της Άγκυρας και άμεση εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών εμπορικών σχέσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στον τουριστικό τομέα.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω από θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό. Αίρουμε τις διοικητικές κυρώσεις σε αυτόν τον τομέα σε βάρος της Τουρκίας», είπε ο Πούτιν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η άρση των κυρώσεων σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί στις επισκέψεις Ρώσων τουριστών στην Τουρκία.

Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε επίσης να ξεκινήσει η «διαδικασία εξομάλυνσης» των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Μόσχας με την Άγκυρα.

Τόνισε δε ότι η επιστολή του προέδρου Ερντογάν, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πέρσι τον Νοέμβριο από την τουρκική Αεροπορία δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κλείσει «το κεφάλαιο της κρίσης στις διμερείς σχέσεις».

Αυτή ήταν η πρώτη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά τον Νοέμβριο, όταν ξέσπασε η διπλωματική κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών και συμφώνησαν να συναντηθούν αλλά και να επαναλάβουν τη συνεργασία τους σε τομείς όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.

Δυστυχώς δεν πέρασε παρά λίγη ώρα και επιβεβαιώθηκε το pronews.gr για τους κινδύνους ξαφνικής απομονωσης της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο μετά το μπαράζ «συμφιλιώσεων » της Τουρκίας με Ρωσία,Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η Ελλάδα αδράνησε όλα αυτά τα χρόνια και δεν φρόντισε με πράξεις και όχι «ευχολόγια» να γεμίσει το «κενο» και να «σφυρηλατήσει» πραγματικές συμμαχικές σχέσεις με ουσιαστικά κέρδη.

Ο Β.Πούτιν επισκέφθηκε την χώρα μας στις 27 Μαϊου και πάλι όμως το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν φρόντισε να του δείξει ότι εδώ είχε κάτι παραπάνω να περιμένει πέραν μιας απλής τυπικής επίσκεψης.

Οσο για τον ελληνικό τουρισμό, ίσα που προλαβαίνει να κερδίσει κάτι φέτος γιατί πολλά πακέτα έχουν ήδη «κλειδώσει». Όχι όλα όμως και οι Τούρκοι φροντίζουν να βγάζουν πιο γρήγορα βίζες στους Ρώσους απ'οτι τα ελληνικά προξενεία.


pronews.gr

triklopodia.gr 

from The Secret Real Truth http://ift.tt/29qbWFr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου