Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Στη γερμανική Ευρώπη μετά το Brexit ο Σόιμπλε απειλεί τους πάντες ως φύρερ

http://ift.tt/296ugVL



Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους στους οποίους έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε.



Ο κ. Σόιμπλε, τόνισε την Τετάρτη ότι εάν χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης, οι όροι θα είναι εξαιρετικά σκληροί.



Η Πορτογαλία πρόσφατα εξέλεξε αριστερή κυβέρνηση και αυτό από ότι φαίνεται είναι «ασυγχώρητο» από το Βερολίνο.

Όποιος σηκώνει κεφάλι κόβεται



Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προσπαθεί να ανατρέψει τις πολιτικές λιτότητας έχοντας στόχο την επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας της μέσω της ανάπτυξης και της τόνωσης της ζήτησης, δημιουργώντας ένα παράδειγμα για άλλες χώρες της Ευρωζώνης που είχαν υπαχθεί σε προγράμματα στήριξης όπως η Ελλάδα.



Ωστόσο, ο Σόιμπλε τόνισε πως «η Πορτογαλία θα διαπράξει ένα μεγάλο σφάλμα εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Το Brexit αγρίεψε τους Γερμανούς



Μετά το δημοψήφισμα της Βρετανίας που πλέον συνεχίζει ανεξάρτητη την πορεία της, οι Γερμανοί αγρίεψαν και τώρα θα το κάνουν σαφές με κάθε τρόπο σε όλους.



Ειδικά ο Σόιμπλε που με τη δήλωση του για την Πορτογαλία έδωσε το στίγμα του τι θα ζήσουμε από δω και πέρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, δήλωσε: «Θα μπορούσε να αναγκαστεί να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα λάβει. Αλλά οι όροι θα ήταν εξαιρετικά σκληροί και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Πορτογαλίας».



Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Λισαβόνα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα εάν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει κάνει και συμμορφωθεί προς τους κανόνες της Ε.Ε.



«Οι Πορτογάλοι δεν θέλουν να υπάρξει νέο πρόγραμμα και δεν θα το χρειαστούν, εάν τηρήσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε.



Η πορτογαλική κυβέρνηση επιμένει ότι θα τηρήσει τον καθορισμένο στόχο για το έλλειμμα (2,2% του ΑΕΠ), το οποίο προβλέπεται να είναι υποδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ διαβεβαιώνει πως δεν είναι απαραίτητα νέα μέτρα, καθώς ο προϋπολογισμός εκτελέστηκε όπως προβλεπόταν το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.



Το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας διαβεβαίωσε ότι η Λισαβόνα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει νέο πρόγραμμα.



Εσείς ποιος πιστεύετε πως θα κερδίσει το άτυπο «στοίχημα»;



 


from The Secret Real Truth http://ift.tt/296umfV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου