Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πειραμα αποκαλυπτει Ανθρωπινη Μαγνητικη Διαισθηση

http://ift.tt/295Twx9
Στην σειρά κόμικ και ταινιών X-Men ο χαρακτήρας Magneto είναι ένας πανίσχυρος μεταλλαγμένος που έχει την δυνατότητα να αισθάνεται και να χειραγωγεί τα μαγνητικά πεδία. Βέβαια οι δυνάμεις του ανήκουν στο πεδίο της Επιστημονικής Φαντασίας, πράγμα που σημαίνει πως ο φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κατέχει τέτοιου είδους δυνάμεις, όμως πλέον έρχεται μία ολοένα αυξανόμενη έρευνα που αναφέρει πως τέτοιες ιδιότητες όπως η Μαγνητικη Διαισθηση μπορεί να βασίζονται και να υπάρχουν στην πραγματική ανθρώπινη βιολογία.



Για την ακρίβεια, τουλάχιστον ένας Επιστήμονας υποστηρίζει πως ανακάλυψε τις αποδείξεις πως οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να διαισθάνονται τα Μαγνητικά πεδία που τους περιβάλλουν. Μία Μαγνητική έκτη αίσθηση κατά κάποιο τρόπο, όπως αναφέρει το ScienceMag που παρουσιάζει εκτενώς την έρευνα αυτή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αυτόματα θα μπορέσουμε να μετακινούμε μεταλλικά αντικείμενα εδώ και εκεί σαν τον Magneto, αλλά πως ίσως υποσυνείδητα χρησιμοποιούμε αυτή την εξωαισθητήρια αντίληψη για να προσανατολιστούμε.


Αυτού του είδους η ιδιότητα υπάρχει σε αρκετά ζώα, όπως πτηνά, μέλισσες, Θαλάσσιες Χελώνες, αστακούς, βατράχια κλπ, που χρησιμοποιούν τα Μαγνητικά Πεδία για να προσανατολίζονται, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η διαδικασία αντίληψης αυτών των πεδίων.


imgmagne


Πρόκειται για ένα "Κομμάτι της Εξελικτικής μας Ιστορίας " ανέφερε ο Joe Kirschvink, Γεωφυσικός στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, που ελέγχει τους ανθρώπους για να αναγνωρίσει αυτή την διαιοσθητική μαγνητική αίσθηση. Στο πιο πρόσφατο πείραμά του, στο οποίο περιστρεφόμενα μαγνητικά πεδία περνούσαν μέσα από τους εθελοντές  ενω ταυτόχρονα ο επιστήμονας κατέγραφε την δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων, ο Kirschvink ανακάλυψε πως όταν το μαγνητικό πεδίο περιστρεφόταν με την αντίθετη φορά του ρολογιού συγκεκριμένοι νευρώνες αντιδρούσαν σε αυτή την αλλαγή, δημιουργώντας ηλεκτρική δραστηριότητα.


Το ερώτημα βέβαια είναι αν αυτή η δραστηριότητα είναι απόδειξη για την Μαγνητική διαίσθηση ή κάτι άλλο. Ακόμα και αν ο ανθρώπινος Νους αντιδρά με κάποιο τρόπο στα Μαγνητικά Πεδία, αυτό δεν σημαίνει πως η αντίδραση αυτή μεταφράζεται ως πληροφορία στον Εγκέφαλο. Μυστήριο επίσης περιβάλλει και στους μηχανισμούς που βρίσκονται μέσα στον Εγκέφαλο και που λαμβάνουν τα Μαγνητικά Ερεθίσματα. Αν το ανθρώπινο σώμα έχει μαγνητικούς πομπούς, τότ
ε που βρίσκονται; Το επόμενο βήμα για τον Kirschvink είναι να ανακαλύψει τον ίδιο τον Μηχανισμό.

Επίσης θα πρέπει αν η έρευνα επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτού του μηχανισμού να διαπιστώσουμε για ποιό λόγο υπάρχει στην Βιολογία του ανθρώπου. Το πιθανότερο είναι πως ίσως να χρησιμοποιείται για τον σωστό προσανατολισμό και την ισορροπία μας. ίσως όμως είναι πιθανό αυτοί οι Μαγνητικοί αισθητήρες να μην έχουν λόγο ύπαρξης, ή ίσως να χρησιμοποιούνται από τον πνευματικό υποσυνείδητο εαυτό για την αναγνώριση των Υπερφυσικών πληροφοριών του Κοσμικού Σύμπαντος.




from The Secret Real Truth http://ift.tt/296EJP1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου