Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ο Βλαδίμηρος μας άφησε με το που...τίν στο χέρι

Του Στρατή Μαζίδη


Όσο ραγδαία επιδεινώθηκαν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, το ίδιο γρήγορα βαίνουν προς πλήρη αποκατάσταση. Ο σωτήρας Πούτιν θα μας σώσει τελικά μια άλλη φορά...



Ποια;



Εκείνη που θα είμαστε σοβαρό κράτος, θα πατάμε στα πόδια μας και θα ασκούμε εξωτερική πολιτική. Μόνο που τότε δε θα έχουμε ανάγκη να μας σώσει κανένας.



Είναι πολλά τα λεφτά (Αρη) και ακόμη περισσότερα τα συμφέροντα σημειώναμε πριν λίγες ημέρες στη Freepen.gr σχολιάζοντας την επιστολή Ερντογάν.



Η Ρωσία είχε αναλάβει σειρά έργων στην Τουρκία όπως ο πυρηνικός σταθμός του Ακούγιου. Επίσης υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός πολλών δις δολαρίων ΗΠΑ στις μεταξύ τους συναλλαγές.



Αυτά δεν πάνε στον κάλαθο των αχρήστων για ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος. Απλά μπαίνουν λίγο στο ψυγείο μέχρι να...διορθωθούν κάποια πράγματα.



Έπειτα και ο Ερντογάν τα έβαλε κάτω. Χάνει πολύ περισσότερα από τα λαθραία πετρέλαια της ISIL, οπότε καλύτερα να τη θυσιάσει, αν και μέχρι τότε θα μαζεύει νεκρούς όπου σκάνε βόμβες.



Αυτή είναι η διπλωματία. Όταν είχαν συναντηθεί Πούτιν - Κριστίνα Φερνάντεζ είχαν κλείσει μεγάλες δουλειές πολλών δις στην Αργεντινή.



Ο Πούτιν αντίθετα στην Ελλάδα τι έχει πάρει; Τι υπογράφει κάθε φορά που έρχεται;



Πήρε τα τρένα; Τη ΔΕΠ; τη ΔΕΣΦΑ; Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης; Το πολύ πολύ να έφυγε με καμιά τιμητική πλακέτα και τη γνωστή μακραίωνη φιλία των δύο λαών.



Η Ελλάδα με τη σειρά της τι πήρε από τη Ρωσία; Η Αίγυπτος σε μια πολυδιάστατη εξοπλιστική διπλωματία παρήγγειλε σύγχρονα Mig και απέκτησε πολεμικό πλοίο από τη Ρωσία. Οι παρκαρισμένοι S-300 δεν πιάνονται. Ήρθαν κατά λάθος.



Η Ελλάδα έσερνε επί χρόνια έναν αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη του οποίου οι πρώτες συζητήσεις / συμφωνίες είχαν γίνει επί Μητσοτάκη.



Ο Πούτιν είναι ένας ψυχρός business man και όχι πάντα συνεπής. Ρωτήστε τον Μπασάρ Αλ Ασαντ που για να σταθεί συνεπής στο "φίλο" του λέγοντας όχι στον αγωγό του Κατάρ, αιματοκυλίστηκε η χώρα του. Και τι έκανε ο Βλαδίμηρος; Απολύτως μέχρι όταν τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Μπήκε όταν κινδύνευε να καταρρεύσει η Δαμασκός κι αυτό όχι γιατί τη στηρίζει αλλά γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Εκεί τον κρατά κι ο Ασαντ. «Άσε με να πέσω, αν τολμάς» του λέει, κι ενδιάμεσα έπεσαν Σαρκοζί, Νταβούτογλου, Κάμερον και φεύγει ο Ομπάμα.
Εσύ τι είσαι; Κάνεις business; Τι πουλάει το μαγαζί σου; Μέχρι που μπορείς να φτάσεις;



Τι; Δεν έχεις μαγαζί; Δε γνωρίζεις από πάρε-δώσε; Τα κάνεις πάνω σου; Τότε ξέχνα το μόσκοβο.


http://ift.tt/296h03A

from The Secret Real Truth http://ift.tt/29s7HJO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου