Ο διευθυντής ανάπλασης του Κολοσσαίου της Ρώμης και μέλος της Ειδικής Εφορίας Αρχαιοτήτων της Ρώμης, κ. Piero Meogrossi αποκάλυψε στο ekriti.gr με κάθε λεπτομέρεια την θεωρία του που όπως υποστηρίζει η επιβεβαίωση της θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και θα ανατρέψει την παγκόσμια πολιτιστική ιστορία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λέντας αποτελεί το κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού και οι Μινωίτες έχτιζαν όλα τα μνημεία και ανάκτορα τους με βάση τη θέση που είχαν οι πλανήτες την 21η Απριλίου του 753 π.Χ. Μια ημερομηνία σταθμό για την παγκόσμια ιστορία αφού τότε πραγματοποιήθηκε ευθυγράμμιση των πλανητών.
Γιατί ο Λέντας είναι το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού;
Από το 1986 που ο Ιταλός αρχιτέκτονας επισκέπτεται αδιάλειπτα τον Λέντα, τόσο και πιο πολύ επιμένει πως η θεωρία του είναι αδιαμφισβήτητα σωστή.
«Οι Μινωίτες ήταν ένας πολύ έξυπνος λαός, που μελετούσε τις θέσεις των πλανητών μέσω της αστρονομίας, σε μια προσπάθεια να προσανατολιστούν και να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό κατασκεύασαν ένα σύστημα προσανατολισμού με κεντρικό άξονα, τον άξονα ανατολή – δύση, που στηρίχθηκε στα σημάδια της φύσης, και το οποίο στη πορεία δόθηκε «δώρο» σε όλους τους λαούς της Ευρώπης» αναφέρει ο κ. Meogrossi.
«To δώρο» αυτό… έφτασε στη Ρώμη των 8ο αιώνα Π.Χ
Εφαρμόστηκε από του Ρωμαίους με συνέπεια και το αποτέλεσμα ήταν πολλά ανάκτορα και αρχαία Ρωμαϊκά μνημεία να έχουν την ίδια τεχνοτροπία και τεχνική με τον τρόπο που χτίστηκαν τα ανάκτορα στη διάρκεια του μινωικού και ελληνικού πολιτισμού.
Με όλα αυτά τα στοιχεία των αρχαίων πολιτισμών και επειδή η Κρήτη είναι ακριβώς προσανατολισμένη στον άξονα ανατολής-δύσης, ο Piero Meogrossi είναι πεπεισμένος πως ο Λέντας αποτελεί ένα κομβικό σημείο διάχυσης του πολιτισμού, γι' αυτό και εμφανίζεται βέβαιος πως η παρουσία της Ευρώπης δεν τοποθετείται τυχαία εκεί.
«Πιστεύω ότι ο Λέντας είναι το κέντρο του μινωικού πολιτισμού και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής που είχε τεράστια αρχαιολογική σπουδαιότητα, μεταξύ της Φαιστού, της Κνωσού, του Κόφινα, της Αξού και του Πρινιά. Ο χάρτης που έχω φτιάξει για τον Λέντα μαρτυρά την θεωρία μου» υποστηρίζει ο αρχιτέκτονας.
Έτσι με μια νοητή γραμμή που ξεκινούσε από την Ρώμη και διαπερνώντας πολλά αρχαία και ελληνικά και κρητικά μνημεία έφτασα στον νότο και συγκεκριμένα στον Λέντα».
«Από την πρώτη στιγμή είχα νιώσει το μυστήριο που κρύβει ο Λέντας, κάτι δυνατό με έλκυε στην περιοχή και τότε δεν είχα καταλάβει τι… οι μελέτες μου όμως όλα αυτά τα χρόνια απόδειξαν την κρυφή αυτή δύναμη και ταυτόχρονα επιβεβαίωσαν έμπρακτα την θεωρία μου».
Σε ερώτηση του ekriti.gr για πως θα πείσει τον κόσμο για την θεωρία του ο ίδιος απαντά: Μα πάντα μέσα από στοιχεία, είμαι αρχιτέκτονας και όχι αρχαιολόγος. Γνωρίζω ότι η θεωρία μου θα δημιουργήσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, κυρίως από τους ειδικούς. Όμως αυτό δεν με σταματά. Είμαι εδώ για να δείξω με τον μάτι της τέχνης μου πως ο μινωνικός πολιτισμός βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη του κόσμου αλλά και πως ο Λέντας, το λιοντάρι αποτελεί το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού που τόσα χρόνια η παγκόσμια ιστορία δεν είχε για το ένα ή άλλο λόγο, αναδείξει.
(ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ- ΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΤΕΜΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ- ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΟGROSSI ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΝΤΑ)
Τα αρχαία μουσειακά εκθέματα πρέπει να συνδεθούν με το σήμερα, και πρέπει να ξεκινήσουν σύμφωνα με την θεωρία μου από τον Λέντα. Το κέντρο μιας συμπαντικής απεικόνισης στο παρελθόν που οδήγησε στη δημιουργία δεκάδων παλατιών στην Κρήτη, είναι ο Λέντας, υποστηρίζει ο διάσημος αρχικτέκτονας.
Ποιος είναι ο Λέντας;
Ο Λέντας είναι ένας οικισμός στο δήμο Γόρτυνας του νομού Ηρακλείου, με περίπου 200 κατοίκους να ζουν μόνιμα από το 2011.
Εκεί βρίσκεται η αρχαία Λεβήν, λιμάνι στα παράλια της επαρχίας Καινούργιου προς το Λιβυκό Πέλαγος. Συνδέεται με το Ηράκλειο σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων.
Το όνομα είναι προελληνικό και ετυμολογείται από το φοινικικό Λάβι= λιοντάρι ή από την αρχαία προελληνική λέξη Λέβυνθος. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ένα από τα λιοντάρια που έσυρε την άμαξα της Ρέας έγινε πέτρα από τη θέση αυτή και γι' αυτό ονομάστηκε Λεβήν. Ο πατέρας των θεών, Δίας, γεννήθηκε από τη Ρέα. Οι γονείς της Ρώμης, ο Ρωμύλος και ο Ρέμος, γεννήθηκαν από τη Ρέα Σύλβια. Μια από τις συμπτώσεις της ιστορίας που υποστηρίζει και ο Ιταλός αρχαιολόγος.
Το πιθανότερο είναι ότι το όνομα Λεβήν οφείλεται στο παρακείμενο ακρωτήριο το οποίο μοιάζει με λιοντάρι από τη συγκεκριμένη θέση στην οποία βρίσκεται.
Κατά τις τελευταίες ανασκαφές του Στυλιανού Αλεξίου που έγιναν στην περιοχή ανακαλύφθηκε πρωτομινωικός οικισμός που χρονολογείται από το 2.500- 1.900 π. Χ., ο οποίος είχε εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο.
Σε θολωτούς τάφους πρωτομινωικού τύπου βρέθηκαν πολλά λίθινα και πήλινα αγγεία με πρωτοφανή σχήματα (σκαραβαίοι κλπ.). Ανασκάφηκε κυκλικός θολωτός τάφος με χώρο για τη νεκρική λατρεία όπου έκαιγαν αρώματα με σκοπό να μη μυρίζει άσχημα από τους νεκρούς.
Η Λεβήν ήκμασε στα ελληνορωμαϊκά χρόνια, ως λιμάνι της Γόρτυνας αλλά και ως ιερή πόλη, όπου λατρευόταν ο Ασκληπιός και η Υγιεία Σώτειρα. Το Ασκληπιείο ήταν στην ακμή του κατά τα αυτοκρατορικά χρόνια της Ρώμης.
Το αρχαιότερο μνημείο της Λεβήνος είναι ο Θησαυρός, τετράγωνο πηγάδι βάθους 1.090 μ. που χρονολογείται από το 2ο ή τον 1ο αιώνα π. Χ. Στο βάθος του ναού του Ασκληπιού σώζεται βωμός (εξέδρα), όπου ήταν τοποθετημένα τα αγάλματα του Ασκληπιού και της Υγιείας, τα οποία έσπασαν οι χωρικοί τα τελευταία χρόνια ζητώντας χρυσό μέσα σε αυτά.
Η Λεβήν εγκαταλείφθηκε κατά τον 7ο ή 8ο αιώνα, όπως και πολλές άλλες παράλιες πόλεις εξαιτίας της πειρατείας.
ekriti.gr
ΠΗΓΗ
from The Secret Real Truth http://ift.tt/2bHITNj
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου