Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΗΝ στενοχωρείσαι κ. Ερντογάν , έρχεται σε λίγο « η Συνθήκη της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ»;


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι ζόρι τραβάει ο τελευταίος σουλτάνος της υπό σύσταση νεοθωμανικής αυτοκρατορίας;

Πήγε στην Νέα Υόρκη πρόσφατα και γύρισε βουρλισμένος για να κάνει τις παρακάτω επαίσχυντες δηλώσεις;

«Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».

Επίσης, μεταξύ άλλων υπαινίχθηκε πως αν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου είχε πετύχει, τότε η Τουρκία θα είχε υποστεί συνέπειες ανάλογες με εκείνες της Συνθήκης των Σεβρών.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την πρώτη περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ σημειώνοντας ότι «ο λόγος ήταν εκείνοι που έκατσαν στο τραπέζι για τη Συνθήκη. Εκείνη δεν μας φέρθηκαν δίκαια και τώρα πληρώνουμε το τίμημα». http://www.efsyn.gr/ http://ift.tt/24i6aiv 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αν δεν το κατάλαβαν κάποιοι, καλόν είναι να το καταλάβουν γρήγορα.

Ο Σουλτάνος ζητάει χρήματα και ανταλλάγματα και οι δηλώσεις του αυτές έχουν σχέση στο πίσω μέρος του μυαλού του με την συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και εκβιάζει.

Ο κ. Ερντογάν κατανοεί ότι είναι προγραμμένος από τους πρώην Δυτικούς φίλους και συμμάχους του και για αυτό ζητάει κατεπειγόντως βοήθεια από τον Πούτιν.

Το θέμα είναι τι θα πάρει γιατί ο ουρανός έκλεισε την πόρτα σε αυτόν και ο κύκλος της ιστορικής βαρβαρότητας κλείνει.

Το καπάκι των γεωπολιτικών εξελίξεων άνοιξε και μέσα από αυτό οι ψυχές των από αιώνων σφαγιασθέντων υπό των

Τούρκων ζητάει δικαιοσύνη ενώπιον του Θρόνου του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Το γενόμενο πραξικόπημα στην Τουρκία και ότι άλλο έρχεται φυσικά έχει θορυβήσει τον κ. Ερντογάν και αποδεικνύει μέχρι κεραίας τον πνευματοκίνητο λόγο του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

«-Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πρέπει να φοβάστε, αυτοί είναι οι Τούρκοι.

-Μην τους υπολογίζεται καθόλου , μην τους δίνεται σημασία.

– Όσο τους υποστηρίζουν οι Δυτικοί , τόσο θα υπάρχουν.

-Μόλις σταματήσουν οι Δυτικοί να τους υποστηρίζουν, θα πάψουν να υπάρχουν και οι Τούρκοι.

-Και βέβαια, φανερά , τώρα τους υποστηρίζουν πολύ, αλλά , κρυφά και οι Άγγλοι , και οι Γάλλοι , σιγά-σιγά, σε λίγο , θα υποστηρίζουν και εμάς.

-Σε κάποια στιγμή , θα μας υποστηρίξουν ανοικτά εμάς , γιατί θα καταλάβουν , ότι τα συμφέροντα τους είναι με την Ελλάδα, και όχι με την Τουρκία.»

Αναγνωστόπουλος Αστέριος. Περιφερειακός Διευθυντής Ασφαλιστικής Εταιρείας, Θεσσαλονίκη. Σελ. 399-340 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ -ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση. Νικόλαος Ζουρνατζόγλου Επισμηναγός Ε.Α

Ο σουλτάνος είναι λογικό να φοβάται την επικαιροποίηση της συνθήκης των Σεβρών λόγω του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για την γεωπολιτική αξία των ΣΤΕΝΩΝ που για τους Δυτικούς πρέπει να διεθνοποιηθούν γι αυτό ρίχνει στάχτη στα μάτια με τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Στις 28 Ιουλίου του 1920 τερματίζεται και τυπικά για την Ελλάδα και την Τουρκία ο Πόλεμος. Σε μια αίθουσα του δημαρχείου των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι, υπογράφεται η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της

Αντάντ. Είναι η γνωστή συνθήκη των Σεβρών που έκανε το όραμα της "Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών" να μοιάζει εφικτό

Οι όροι της Συνθήκης. Η Ελλάδα, κατοχύρωνε επισήμως την Δυτική Θράκη ενσωμάτωνε την Ανατολική, μέχρι περίπου την Κωνσταντινούπολη Έπαιρνε τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και επισημοποιούσε την παρουσία της στην περιοχή της Σμύρνης και στην ενδοχώρα της . Η Ελλάδα φαινόταν να έχει ήδη εξασφαλίσει τα Δωδεκάνησα πλην της Ρόδου και την Κύπρο , ενώ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις και για τη Βόρειο Ήπειρο.

ΟΛΟΙ οι αγωγοί σχεδιάστηκαν και σχεδιάζονται για να περνούν από την περιοχή της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, εγγύς των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.

ΑΥΤΟ κάτι λέει και προδιαγράφει εξελίξεις .

Στους ενεργειακούς αγωγούς πέφτει στην κυριολεξία ξύλο.

ΟΛΟΙ οι μεγάλοι δείχνουν με το δάκτυλο τους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Στενά .

Αυτό είναι και το χρυσόμαλλο ενεργειακό δέρας της νέας εποχής που τελικά ποιεί το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που τους καλεί όλους να συγκρουστούν στην ΠΟΛΗ και να κλείσουν επιτέλους λογαριασμοί αιώνων .

Να γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ προέβλεψε και μίλησε για ευγενικό κομμάτιασμα της Τουρκίας.

ΤΕΛΙΚΑ πρέπει ο κ. Ερντογάν να μην μιλάει πια για την συνθήκη της Λωζάνης γιατί έρχεται η νέα συνθήκη της Κωνσταντινούπολης.

Αφού θέλει να μας φάει με την βουλιμία του τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα του πάρει την Κωνσταντινούπολη και τις αλησμόνητες Ρωμιές Πατρίδες του ΑΓΙΟΤΟΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

«Καθώς ο π. Παΐσιος μιλούσε απευθυνόμενος προς όλους τους παρευρισκόμενους, προσφώνησε κάποιον.

Είπε: «Γιώργο, παιδί μου, έλα "δώ!»

Ο περί ου ο λόγος Γιώργος, επίσης λοχαγός και συνάδελφος του φίλου μου, δεν απάντησε καν, υποθέτοντας ότι ο Γέροντας απευθυνόταν σε κάποιον άλλο.

Τότε, ο π. Παΐσιος επανέλαβε, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Εσένα, λέω, κύριε λοχαγέ, έλα "δώ», αφήνοντάς τους όλους έκπληκτους, καθώς οι δύο λοχαγοί επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Παναγούδα (και, επιπλέον, φορούσαν πολιτικά, μην έχοντας κάποιο διακριτικό της ιδιότητάς τους).

Ο Γιώργος, λοιπόν, σύμφωνα με το pentapostagma.gr, πλησίασε διστακτικά τον π. Παΐσιο, του φίλησε το χέρι και στάθηκε δίπλα του, οπότε ο π. Παΐσιος ξεκίνησε αμέσως να συζητά μαζί του:

Κι αμέσως συνέχισε: «Πότε θα πάρουμε την Πόλη Γιώργο;»

«Δεν ξέρω πάτερ», απάντησε ο λοχαγός.

«Θα την πάρουμε την Πόλη, Γιώργο, αλλά θα γίνει μεγάλος πόλεμος!

Και δε θα πάρουμε μόνο την Πόλη, Γιώργο, αλλά και όλα τα μέρη της Μ. Ασίας που μας ανήκαν, και μάλιστα από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι την Σμύρνη. Όλα τα χαμένα μέρη μας, τις χαμένες Πατρίδες…

Κι ο πόλεμος, Γιώργο, θα αρχίσει από τα εξαμίλια.»

Τότε, ο λοχαγός Γιώργος, που θυμήθηκε το χωριό Εξαμίλια της Κορινθίας, ρώτησε τον Γέροντα:

«Δηλαδή, από την Κόρινθο θ" αρχίσει ο πόλεμος, πάτερ;»

«Όχι, Γιώργο, ο πόλεμος δε θ" αρχίσει από την Κόρινθο, αλλά από τα 6 μίλια της θάλασσας, τα οποία ζητάνε οι τούρκοι. Ενώ εμείς (οι Έλληνες δηλαδή) ζητάμε τα 12 μίλια, τα οποία είναι και κατοχυρωμένα.»

Και συνέχισε: «Θα γίνει μεγάλος πόλεμος, και την Ελλάδα θα τη βοηθήσει η ξανθή φυλή…» (εννοώντας, προφανώς, τους Ρώσους)». http://ift.tt/1PYOS0B 17/01/2015

Μ ε πνευματική ευθύνη και συνείδηση


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


hellasforce.com

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2dw4zm3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου