Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται σήμερα η «Μαύρη Σελήνη» (vid)


Οι συνωμοσιολόγοι ανησυχούν πως τα σημάδια έρχονται μαζεμένα. Μετά την ηλιακή έκλειψη- το «δαχτυλίδι της φωτιάς»- την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, έρχεται τώρα το "μαύρο φεγγάρι" λίγες εβδομάδες αργότερα για να μας πείσει ότι έρχεται η "καταστροφή του κόσμου".

Σήμερα το βράδυ θα υπάρξει το λεγόμενο «μαύρο» φεγγάρι, το οποίο όμως θα είναι ορατό μόνο στις ΗΠΑ και όχι στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί, ούτε θα έλθει η Δευτέρα Παρουσία, όπως έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Joe Rao, «η μαύρη σελήνη είναι ένα κάπως ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός, καθώς συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες». Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του έγινε τον Μάρτιο του 2014.

Πάντως, ακριβώς επειδή θα είναι μαύρο, θα είναι και αόρατο. Η ηλιόλουστη πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά.

Εκείνη την ώρα, η σελήνη είναι ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και έτσι η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού «κοιτάει» προς τα έξω.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ηλιακή έκλειψη, με το φεγγάρι να καλύπτει τη Γη και τον ήλιο πάνω από την Αφρική με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ο ήλιος έχει σκοτεινιάσει.

«Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα να δείτε» λέει ο Rao στη "USA Today", με τους θεατές να απολαμβάνουν έναν ουρανό χωρίς το έντονο φως του φεγγαριού.

Τον φετινό Σεπτέμβριο, στο δυτικό μόνο ημισφαίριο, συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα (είχε συμβεί και την 1η του μήνα) το φαινόμενο της Νέας Σελήνης.Πρόκειται για το αντίθετο της πανσελήνου, αφού η πλευρά του δορυφόρου μας που βλέπει προς τη Γη, είναι τελείως σκοτεινή.

Η επόμενη Νέα Σελήνη θα συμβεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 3:12 ώρα Ελλάδας, ενώ η μεθεπόμενη Νέα Σελήνη θα συμβεί στις 30 Οκτωβρίου στις 20:38 ώρα Ελλάδας.

Ο όρος «Μαύρη Σελήνη» δεν είναι αστρονομικός, αλλά μάλλον έχει μια μαγική απόχρωση.

Οι άνθρωποι έχουν άλλωστε μια τάση να βαφτίζουν και να «χρωματίζουν» το φεγγάρι (ματωμένο, μαύρο, μπλε, σούπερ-φεγγάρι κ.ά.).

Καθόλου παράξενο, δεν συμφωνούν οι πάντες ανά τον κόσμο τι είναι ένα «μαύρο» φεγγάρι. Σύμφωνα με μια εναλλακτική ερμηνεία, ο όρος υποδηλώνει τον μήνα Φεβρουάριο που δεν υπάρχει καθόλου Νέα Σελήνη (κάτι που συμβαίνει κάθε 19 χρόνια).

Υπενθυμίζεται ότι ο σεληνιακός κύκλος διαρκεί 29,5 μέρες κατά μέσο όρο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι «μαύρο» φεγγάρι υπάρχει σε οποιονδήποτε μήνα -όχι μόνο τον Φεβρουάριο- που δεν υπάρχει Νέα Σελήνη.




enikos.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2deRxHw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου