Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!


ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κατά το άνοιγμα της έκτακτης συνεδρίασης του «κατώτερου» κοινοβουλίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Τόκιο το Δεκέμβριο θα βοηθήσει τις συνομιλίες, δίνοντας ένα σημείο εκκίνησης γύρω από την εδαφική διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και της Ιαπωνίας πάνω από τα επίμαχα νησιά Kuril.

Ένα θέμα το οποίο μένει σε εκκρεμότητα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και όπως σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα κείμενα, η διευθέτησή του, αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στη σύγχρονη Ιστορία. Ωστόσο, το αγκάθι σε αυτή την περίπτωση, είναι το πάγωμα των σχέσεων μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας, καθώς ως γνωστόν οι πρώτοι αποτελούν ουσιαστικά γρανάζι των Αμερικανών. Μήπως όμως ο Πούτιν καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση;

Σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό Σπόυτνικ, ο εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Στρελτσόφ μίλησε για το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία, η οποία θέλει να δημιουργήσει δεσμούς με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να αποφύγει τη δυσαρέσκεια του βασικού της σύμμαχου της στην περιοχή, ήτοι των ΗΠΑ…

«Η τέχνη του πολιτικού συμβιβασμού είναι ένα παραδοσιακή ιαπωνική τακτική. Σκληρή κάποιες φορές, ωστόσο, η Ιαπωνία προσπαθεί να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντά της και είναι πάντα προσεκτική για να μην πάει στα άκρα », δήλωσε ο Στρελτσόφ, προσθέτοντας ότι μακροπρόθεσμα ο Σίνζο Άμπε θα διατηρήσει την πορεία ενός κανονικού διαλόγου με τη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτό και κάθε Ιάπωνας ηγέτης ξέρει ότι χωρίς φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία δεν θα είναι σε θέση να παίξει το ρόλο ενός περιφερειακού και παγκόσμιου ηγέτη, όπως θα ήθελε για τον εαυτό του. Γι 'αυτό πιστεύω ότι στη συνομιλία του με τον Πούτιν, ο Άμπε θα το έχει στο μυαλό του ακόμα και αν η εδαφική διαφορά δεν επιλυθεί σύντομα. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας δύσκολα θα χαλάσουν», σημείωσε.

Τι γίνεται όμως με τις ΗΠΑ; «Αντιμέτωποι με την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Κίνας στην περιοχή και άλλες προκλήσεις, η Ουάσιγκτον βλέπει αυτό τη ρωσο-ιαπωνική εταιρική σχέση ως σταθεροποιητικό παράγοντα, γι 'αυτό δύσκολα θα προσπαθούν να υπονομεύσουν τη διαδικασία αυτή,» τόνισε ο Στρελτσόφ, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν οι ΗΠΑ ήθελαν να παρεμποδίσουν αυτή τη διαδικασία, ο Σίνζο Άμπε έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι θέλει να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολιτική, απογαλακτισμένη πλέον από τις σκέψεις και τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον.

Μένει να το δούμε και στην πράξη!


hellasforce.com

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2cBLPQW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου