Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Βρέθηκε ο τάφος του Ασκληπιού;


Κατά τη διάρκεια ανασκαφών, οι οποίες διεξάγονταν από τον Άγγλο αιγυπτιολόγο Δρ. Ουόλτερ Έμερυ στα περίχωρα του Καΐρου, αποκαλύφθηκαν ένα νεκροταφείο, καθώς επίσης και ένα συγκρότημα διαφόρων κτισμάτων, μεταξύ των οποίων πίστευαν ότι υπήρχε και ο τάφος του Ασκληπιού.


Δρ. Ουόλτερ Έμερυ (02/07/1902 – 11/03/1971)
Δρ. Ουόλτερ Έμερυ (02/07/1902 – 11/03/1971)
Η τοποθεσία, όπου γίνονταν οι ανασκαφές, βρισκόταν σε μία κοιλάδα, στα νότια της Σαχάρας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Άγγλου αιγυπτιολόγου, οι ανασκαφές αποκάλυψαν ένα μικρό μόνο τμήμα μίας μεγάλης στοάς, η οποία κατά τους υπολογισμούς του, πρέπει να απλωνόταν σε μία έκταση περίπου δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι κατακόμβες στις οποίες βρέθηκαν μουμιοποιημένα πουλιά
Οι κατακόμβες στις οποίες βρέθηκαν μουμιοποιημένα πουλιά
Παλαιότερες ανασκαφές είχαν επισημάνει την ύπαρξη ενός υπογείου λαβυρίνθου, ο οποίος, κατά τη γνώμη των ειδικών, ήταν τόπος λατρείας του Ασκληπιού.

Μουμιοποιημένη ίβιδα
Μουμιοποιημένη ίβιδα
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αιγυπτιολόγοι, λόγω των μουμιοποιημένων ιερών πουλιών του Ιμχοτέπ, τα οποία βρήκαν σε δευτερεύουσες στοές του λαβυρίνθου. Ως γνωστόν, το όνομα αυτό έδιναν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι στον Ασκληπιό.

Ιμχοτέπ
Ιμχοτέπ
"Είτε βρισκόμαστε στην αρχή, είτε στη μέση του συγκροτήματος όπου λατρευόταν ο Ιμχοτέπ. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ανακαλύψουμε τον τάφο του. Πάντως, το γεγονός παραμένει ότι ανακαλύψαμε το Ασκληπιείο, ή τουλάχιστον ένα τμήμα του", ανέφερε ο Δρ. Έμερυ.

Ασκληπιός
Ασκληπιός

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 10/01/1965
 


ΠΗΓΗ https://ift.tt/2LyC4Qa


ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2C2YxoK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου