Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Βγήκε από τη φυλακή και ο ...επιληπτικός;;; Άρης Φλώρος...

Î'γήκε από τη φυλακή και ο Άρης Φλώρος διεκδικεί 278 εκατ από τον ΛÎ'Î

και διεκδικεί 278 εκατ από τον ΛΑΓΗΕ που ...δεν έχει πλέον ίδια κεφάλαια...



Λαβράκια… βγάζουν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του ΛΑΓΗΕ του 2016 αλλά και οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2017, οι οποίες να σημειωθεί θα ανακοινωθούν στα μέσα  Δεκεμβρίου 2018. 
Το σημείο όμως που εντυπωσιάζει και δίνει νέα διάσταση στην αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου και εμπλεκόμενου στην υπόθεση της απάτης Energa - Hellas Power έρχεται να ταράξει τα νερά στην Ελληνική  Δικαιοσύνη. 
Ο Άρης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης ήταν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πλέον εμβληματικές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου, καθώς δεν απέδιδαν στο κράτος το φόρο ακινήτων το γνωστό ΕΕΤΗΔΕ. 
Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί το 2011 από τον τότε πρόεδρο της Αρχής κατά της νομιμοποίησης «μαύρου» χρήματος και πρώην  υπουργό Επικρατείας για τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή Παναγιώτη Νικολούδη. 
Οι πρωταγωνιστές της απάτης και ο Άρης Φλώρος που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας;;; χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, έχει νομικές αξιώσεις από τον ΛΑΓΗΕ συνολικού  ύψους 278.282.946,94  ευρώ. 
Πρόκειται για  δικαστική διαμάχη που έχουν ανοίξει η Energa - Hellas Power με το ΛΑΓΗΕ για τη διαγραφή των εταιρειών από το Μητρώο των Συμμετεχόντων  μετά την αποκάλυψη της απάτης.  
Η αρχική  οικονομική απαίτηση είχε διαμορφωθεί σε 161.437.587.69 ευρώ και στη συνέχεια έφθασε στα 278.282.946,94 ευρώ μετά την προσφυγή της δεύτερης εταιρείας κατά του ΛΑΓΗΕ.  
Το αστρονομικό ποσό που απαιτούν από το ΛΑΓΗΕ έχει διατυπωθεί ως αποζημίωση για την οικονομική καταστροφή που υπέστησαν οι εταιρείες από τη διαγραφή τους από τα μητρώα  ως προμηθευτές ενέργειας. 
Η υπόθεση  βρίσκεται σε  δικαστική εκκρεμότητα  και εμφανίζεται  στις οικονομικές καταστάσεις του ΛΑΓΗΕ καθώς δεν γνωρίζει την απόφαση  της Ελληνικής  Δικαιοσύνης  
Από την πλευρά του ο ΛΑΓΗΕ διατυπώνει οικονομικές αξιώσεις 256 εκατ. ευρώ  για  τη ζημιά που υπέστη από τη μη απόδοση του ΕΕΤΗΔΕ που στη συνέχεια καλύφθηκε απο τη ΔΕΗ και τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ.

Ο ΛΑΓΗΕ με αρνητικά ίδια κεφάλαια

Τα "στραβά μάτια" κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έναντι του ΛΑΓΗΕ καθώς θα έπρεπε να υποχρέσουν την εταιρεία να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να  καλύψει τις ζημιές των τελευταίων ετών. 
Ο ΛΑΓΗΕ ως Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι στο κόκκινο από το 2014, ενώ κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει  κάνει την παραμικρή κίνηση να εναρμονίσει το ΛΑΓΗΕ με την ελληνική νομοθεσία.
Στο ...κενό πέφτουν  και οι διαπιστώσεις των ορκωτών λογιστών. 
Συκεκριμένα η εταιρεία Crowe Horwath και ο ελεγκτής  των οικονομικών  καταστάσεων κ. Νικόλαος Νάκος αναφέρει ότι  το σύνολο  των ιδίων  κεφαλαίων έχει  καταστεί  αρνητικό και συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 48 του Ν 2190 του 1920 που προβλέπει την ΑΜΚ. 
Ο ΛΑΓΗΕ σύμφωνα  με τις τελευταίες  ετήσιες οικονομικές καταστάσεις εμφανίζει αρνητικά  ίδια κεφάλαια στα επίπεδα  των 241.838.722 ευρώ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η ετήσια  έκθεση του  2017 θα εμφανίζει μία πιο βελτιωμένη  κατάσταση κατά 100 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας  το τελικό αποτέλεσμα αρνητικό στα 141 εκατ. ευρώ. 
Να σημειωθεί  ότι η εικόνα βελτιώθηκε διότι οι προμηθευτές ενέργειας και οι ΑΠΕ πληρώνουν τα σπασμένα του κράτους που επιβάλλει χαράτσια  στους συμμετέχοντες της αγοράς ενέργειας. 
Παρά την αρνητική εικόνα  η διοίκηση  του ΛΑΓΗΕ προχώρησε αύξηση των αποδοχών!!! κατά 164.000  ευρώ το 2016 σε σχέση με το 2015. 
Η μισθολογική δαπάνη ανήλθε σε 2.266.087 ευρώ  έναντι 2.098.551 ευρώ και απασχολεί  συνολικά 41 άτομα. 
Τέλος  να σημειωθεί  ότι  ορισμένοι προμηθευτές έχουν προσφύγει στην ελληνική  Δικαιοσύνη ζητώντας  οικονομικές αξιώσεις από την εταιρεία συνολικού  ύψους  57 εκατ. ευρώ  ως  τόκοι υπερημερίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών σε παραγωγούς  ΑΠΕ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr
ΣΧΟΛΙΟ : 
ΔΕΝ απέδιδαν στο κράτος το φόρο ακινήτων... κι όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι... σε αντίθεση με τον καστανά, τον κουλουρά και όλους όσους είναι ανώνυμοι και Έλληνες...
Ο …επιληπτικός κ. Φλώρος, έκανε το αυτονόητο… Είχε λεφτά, πλήρωσε και βγήκε…
Το σύστημα όμως που τον έβγαλε δεν είχε σκοπό να βγάλει λεφτά, για τι τα λεφτά τα έχουν.
Σκοπό έχουν να μας βγάλουν από τα ρούχα μας.
Κερνάνε ανελέητα αρνητική ενέργεια στον Έλληνα μέχρι να σκάσει…



ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2MQEPRF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου