Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αποκάλυψη: Τι είναι η αυτόματη αλληλεγγύη, που προωθεί ο Μακρόν


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα από το Ελσίνκι,

να υπάρχει «σχεδόν αυτόματη αλληλεγγύη» μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών στον τομέα της άμυνας, πράγμα που σημαίνει πως θα επεμβαίνουν, αν κάποιο απ' αυτά δεχθεί επίθεση.

Σχόλιο: Μας λέει δηλαδή ο Μακρόν, ότι αν για παράδειγμα οι Τούρκοι μας επιτεθούν, οι Ευρωπαίοι θα τρέξουν να μας βοηθήσουν; Αυτό δεν θα γίνει ποτέ προφανώς.

«Η βουλησή μας είναι σαφώς να αναλάβει η Ευρώπη τη στρατηγική αυτονομία της και να ενισχύσει την αλληλεγγύη της σε ό,τι αφορά την άμυνα», δήλωσε ο Μακρόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον φινλανδό ομόλογό του.

Σχόλιο: Ο Μακρόν απλά προωθεί την δημιουργία του Ευρωστρατού. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι ευκολότερο για την Γαλλία να πουλάει τα όπλα της σε όλη την….ενωμένη Ευρώπη. Πέρα από αυτό, ο Γάλλος πρόεδρος, προωθεί την κατάργηση των Εθνών-κρατώ και των Εθνικών στρατών.

Πρότεινε για τον σκοπό αυτό να εξετασθεί η δημιουργία «μιας ενισχυμένης σχεδόν αυτόματης αλληλεγγύης, πράγμα που θα σημαίνει πως μεταξύ των κρατών μελών που θα συμφωνήσουν σ' αυτή τη μεταρρύθμιση, θα μπορέσουμε να έχουμε μια αληθινή αλληλεγγύη επέμβασης αν ένα κράτος δεχθεί επίθεση».

Σχόλιο: Μας κοροϊδεύει, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Γι' αυτό θα χρειαστεί να «επανιδρυθούν» οι ευρωπαϊκές συνθήκες, ιδιαίτερα το άρθρο 47.2 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που αφορά την αμοιβαία παροχή βοήθειας μεταξύ κρατών και το οποίο επικαλέσθηκε για πρώτη φορά η Γαλλία μετά τις επιθέσεις της 13ης Σεπτεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Σχόλιο: Εδώ είναι το σημείο-κλειδί. Τα πράγματα είναι απλά. Ο άνθρωπος ζητάει την κατάργηση καθετί Εθνικού.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα επέτρεπε στην ΕΕ να έχει «ένα είδος ενισχυμένου άρθρου 5», διευκρίνισε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στη διάταξη του ΝΑΤΟ που προβλέπει πως μια «ένοπλη επίθεση» εναντίον μιας από τις χώρες μέλη «θεωρείται επίθεση εναντίον όλων των μελών» και ενεργοποιείται έτσι η παροχή βοήθειας στο εν λόγω κράτος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διευκρίνισε πως το «βήμα» αυτό «δεν αντιβαίνει» στο ΝΑΤΟ, το οποίο «παραμένει μια σημαντική και στρατηγική συμμαχία». «Όμως έχουμε ανάγκη μια ενισχυμένη αλληλεγγύη» μεταξύ των Ευρωπαίων, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σχόλιο: Ο Τραμπ ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναμορφώσει το ΝΑΤΟ, οπότε τα αφεντικά του Μακρόν, θέλουν να έχουν μια εναλλακτική.

Οι αλλαγές θα έρθουν σύντομα;

Μέτρα για «να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες κοινής άμυνας» θα προταθούν «μέσα στους επόμενους μήνες», διευκρινίσθηκε από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.


el.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2N5kQhT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου