Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

«Συλλήψεις πολιτών; Θα τρελαθούμε;» – Κραυγή αγωνίας στον «αέρα» – Άνδρες με πολιτικά καταδίδουν Έλληνες πολίτες σε μαυροφορεμένους – «Συνέλαβαν» και ένα μικρό παιδάκι – Δείτε όλοι το ΒΙΝΤΕΟ


Ήρθανε άλλες εποχές - Συγκλονιστικές καταγγελίες για τις συλλήψεις πολιτών στα Γιαννιτσά - Δείτε ολόκληρο το βίντεο του ΣΚΑΪ στο τέλος...

Αδιανόητα τα όσα ακούσαμε σήμερα σε σχέση με τις «προληπτικές προσαγωγές» πολιτών που έγιναν στα Γιαννιτσά.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
«Οι προσαγωγές γίνονται με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος για τις «προληπτικές προσαγωγές» 16 ατόμων στα Γιαννιτσά την Κυριακή, πριν την ομιλία του Φώτη Κουβέλη, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στο στούντιο με τον Άρη Πορτοσάλτε να παρεμβαίνει και να ζητά απαντήσεις.

«Συλλήψεις πολιτών; Θα τρελαθούμε; Για ποιόν λόγο; Ποιος έδωσε εντολή να συλληφθούν πολίτες; Πρέπει να παραιτηθεί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Όπως κατήγγειλαν οι συλληφθέντες, άνδρες με πολιτικά τους έδειχναν με το δάκτυλο και εν συνεχεία μαυροφορεμένοι τους οδηγούσαν στο αστυνομικό τμήμα άνευ συγκεκριμένης αιτίας. Μάλιστα μαζί με έναν πατέρα, οδηγήθηκε στο τμήμα και ο ανήλικος γιος του, στον οποίο οι αστυνομικοί αγόραζαν σοκοφρέτες για να αντέξει την ταλαιπωρία.

«Ο διοικητής και ο επικεφαλής των μέτρων κρίνουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν… Άλλο σύλληψη άλλο προσαγωγή, και προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν ότι πρέπει να γίνει προσαγωγή», σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, ο οποίος απέφευγε να απαντήσει αν υπήρχε πολιτική εντολή.

«Θα ήθελα να δω προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια, Σάββατο βράδυ, πριν δεχθεί επίθεση η διμοιρία των ΜΑΤ…» σχολίασε ο γγ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Ο αξιωματικός υπηρεσίας μπορεί να κάνει επέμβαση, να κάνει συλλήψεις;» διερωτήθηκε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Το δικαίωμα της συνάθροισης κατοχυρώνεται ρητά στο Σύνταγμα» αναφέρει από την πλευρά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών. «Ακόµη και η πρόληψη και δίωξη του εγκλήµατος δεν επιτρέπεται να γίνεται έναντι οποιουδήποτε τιµήµατος» τονίζεται.

Συνεχίζει:

«Το δικαίωμα της συνάθροισης κατοχυρώνεται ρητά στο Σύνταγμα της Ελλάδας, συγκεκριμένα στο αρ. 11, εφόσον ασκείται ειρηνικά, δηλαδή χωρίς βιαιοπραγίες, διάπραξη αδικημάτων, στασιασμό και δίχως οι μετέχοντες να φέρουν όπλα. Η προσαγωγή, από την άλλη, ατόμων στο αστυνοµικό κατάστηµα συνιστά εξ' ορισµού, ένα επαχθές καταναγκαστικό µέτρο που αναφέρεται στην ελευθερία κίνησης του πολίτη, δοθέντος ότι στην περίπτωση αυτή το άτοµο τίθεται υπό τη φυσική εξουσίαση του αστυνοµικού, πολλές φορές µάλιστα µε δέσµευση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η προληπτική προσαγωγή συμπολιτών μας, δίχως να έχουν τελέσει κάποια άδικη πράξη, όπως και η ακόλουθη κράτησή τους στο ΑΤ Γιαννιτσών, που έλαβαν χώρα στην πόλη μας την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Λόγου" (Λόγος της Πέλλας) και αναφορές παριστάμενων, αντιβαίνουν στις αρχές του κράτους δικαίου και πλήττουν την Δημοκρατία».

Πρέπει να δείτε ολόκληρο το βίντεο, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οδηγούμαστε σε άλλες καταστάσεις, τις οποίες πολλοί ούτε καν φαντάζονταν πριν λίγο καιρό.ΦΩΤΟ: Pexels.com


el.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2IRijr2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου