Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δεσμεύσου… για να Ελευθερωθείς!


Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας

Ζούμε σε ένα κόσμο που υπερασπίζεται – φαινομενικώς – το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, σε κοινωνίες, που στην πλειοψηφία τους, καυχιούνται ότι προσφέρουν ένα πλαίσιο απεριόριστης ελευθερίας της έκφρασης του ανθρώπου, σε ένα παγκόσμιο στερέωμα αγαθών, υπηρεσιών και νομισμάτων, που προασπίζεται φανατικά την ελεύθερη οικονομία.

Υπάρχουμε μέσα σε ένα παγκόσμιο σύστημα, με κατά τόπο άλλο περικάλυμμα, που υπερηφανεύεται ότι εξασφαλίζει σε όλους ευκαιρίες για πρόοδο, ανάπτυξη, ευημερία. Κι όμως, μέσα σε τόσα δεδομένα και πληροφορίες που μας βομβαρδίζουν, επιχειρώντας να μας πείσουν για το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε όλα αυτά στη διάθεσή μας, για τις απεριόριστες δυνατότητες που μας εξασφαλίζουν, εμείς νιώθουμε πιο ανελεύθεροι από ποτέ!

Βιώνουμε έναν απροσδιόριστο περιορισμό, όμοιο με αυτόν του φυλακισμένου. Ο φυλακισμένος κρατείται δέσμιος σε ένα περιορισμένο χώρο. Οι υπόλοιποι είμαστε περιορισμένοι σε ένα περιορισμένο χώρο, ο οποίος μόλις που μας επιτρέπει να ανασαίνουμε και οριοθετείται από το χάος και την πολυπλοκότητα της υπερπροσφοράς πληροφοριών, αγαθών, κανόνων, πεποιθήσεων.

Δηλαδή, αν σου πουν να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο (2) εκδοχές, λύσεις, ευκαιρίες, αντικείμενα, ανθρώπους, θα κάνεις μία επιλογή, κι όχι πάντα εύκολα.

Αν, όμως, σου πουν να διαλέξεις ανάμεσα σε 100 πιθανές επιλογές, το πιο πιθανό είναι να ακινητοποιηθείς. Τότε ξεκινάει ένα εσωτερικός διάλογος… «Ναι, αυτή η επιλογή έχει αυτό το χαρακτηριστικό που το θέλω, αλλά η άλλη έχει αυτό… και εκείνη το άλλο… δε ξέρω ρε γαμώτο…».

Άγχος… «Τί να διαλέξω απ' όλα;..»

Φόβος… «Αν διαλέξω αυτό μήπως έχασα την ευκαιρία που ήταν αλλού;…»

Αλήθεια, πόσο ελεύθερος νιώθεις;

Νιώθεις ελεύθερος στη σχέση σου; Στο σπίτι σου; Στην εργασία σου; Στην πόλη που ζεις; Στη χώρα σου; Στον πλανήτη αυτό;

Το πιο πιθανό είναι πως όχι!

Ξέρεις κάτι όμως; Μια κατάσταση μπορεί να σε επηρεάσει μόνο αν υπάρχει μέσα σου ως συνθήκη. Δε φταίει όλο αυτό που υπάρχει γύρω σου για αυτό που ζεις. Δεν είναι το εξωτερικό χάος που σου στερεί την ελευθερία. Είναι το χάος που επικρατεί μέσα σου!

Δεν ξέρεις ποιός αληθινά είσαι και τί θέλεις! Γιατί αν ήξερες, θα ένιωθες ελεύθερος να κάνεις αυτό που αληθινά θέλεις, να δημιουργήσεις, να έχεις ότι αληθινά θέλεις.

Δεν θέλεις όπως λες, να δεσμευτείς σε μια σχέση γιατί νιώθεις ότι περιορίζεσαι. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις τί θέλεις από τη σχέση σου, γι' αυτό νιώθεις περιορισμένος. Θέλεις να έχεις ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, γιατί δεν ξέρεις ποιο από όλα θα σου ταιριάξει. Και δεν το ξέρεις γιατί δεν ξέρεις ποιος είσαι.

Δεν θέλεις να δεσμευτείς στην εργασία σου γιατί δεν είσαι σίγουρος αν πραγματικά σε εκφράζει, ενώ αυτό που δεν ξέρεις είναι το τι πραγματικά θα ήθελες να κάνεις.

Ουσιαστικά, δεν μπορείς να δεσμευτείς, γιατί δεν μπορείς να αξιολογήσεις τα πράγματα. Στερείσαι κριτηρίων. Κριτηρίων ουσιαστικών, πέρα από το περιτύλιγμα και την φαινομενικότητα μιας κατάστασης , ενός ανθρώπου, ενός αντικειμένου, μιας απόφασης.

Και κάπως έτσι, καταλήγεις σκλάβος των αμφιβολιών για το αν αυτό που ζεις είναι η κατάλληλη επιλογή.

Φοβάσαι να δεσμευτείς σε κάτι, γιατί νιώθεις ότι όλα είναι τόσο ευμετάβλητα και έτσι είσαι πάντα δέσμιος του ενδεχόμενου!

Αν θέλεις να ελευθερωθείς ουσιαστικά, δεσμεύσου!

Δεσμεύσου να ανακαλύψεις ποιος αληθινά είσαι.

Δεσμεύσου να ανακαλύψεις τις αξίες κα τις ποιότητες που κουβαλάς.

Δεσμεύσου να μην εξαπατάσαι από την πολυπλοκότητα και το φανταχτερό θέαμα. Πάντα να εκκινείς από την ουσία σου και την ουσία των πραγμάτων να αναζητάς.

Κι αφού τα βρεις… δεσμεύσου να τα υπηρετήσεις! Δεσμεύσου να ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ!

Τότε θα ανακαλύψεις πως η δέσμευση στον εαυτό σου θα σε ελευθερώσει από την άγνοια και την πλάνη των πεποιθήσεων!

Η δέσμευση στον σύντροφό σου θα σε απελευθερώσει από το εγώ και τις εφήμερες απολαύσεις και θα σε οδηγήσει στην Αγάπη,

Η δέσμευση στην εργασία σου θα σε απελευθερώσει από την οκνηρία και θα σε κάνει δημιουργό,

Η δέσμευση στο γενικό Καλό θα σε απελευθερώσει από το να είσαι άλλο ένα γρανάζι του «συστήματος» και θα σου αποκαλύψει τις αρετές που φέρεις μέσα σου,

Η δέσμευση στην Αλήθεια θα σε απελευθερώσει από το ψέμα!

Σου στέρησαν την Ελευθερία, με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας των επιλογών.

Το να δεσμευτείς στην Ουσία σου είναι ο μόνος δρόμος προς την Ελευθερία!

Γιατί μην πλανάσαι… δεν υπάρχει άλλη επιλογή!



composeadreamlife.com 

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2x2NynQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου