Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Επίσκεψη στην Γερμανία θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 18 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.


Επίσκεψη στην Γερμανία θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 18 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τον πόλεμο στη Συρία, τη συνεχιζόμενη βία στην ανατολική Ουκρανία και ενεργειακά θέματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζουμε πως η Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχαν εξάλλου συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα, μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού Βάλερι Γκερασίμοφ.
Να τονίσουμε ότι ο Βάλερι Γκερασίμοφ (δεύτερη φωτογραφία) είναι ειδικός σε θέματα υβριδικού πολέμου και αυτός που χειρίστηκε από πλευρά Ρωσίας την κρίση στην Ουκρανία.
Πληροφορίες που φθάνουν στο Geopolitics & Daily News λένε ότι Λαβρόφ και Γκερασίμοφ τον Ιούλιο ουσιαστικά προετοίμασαν την ατζέντα της συνάντησης Πούτιν Μέρκελ όπου το ζήτημα της Ουκρανίας αλλά και γενικότερα της γεωπολιτικής θέσης της γηραιάς ηπείρου θα κυριαρχήσει.
Η συγκεκριμένη συνάντηση έρχεται την στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ έχει εκφράσει επανειλημμένα την δυσφορία του προς την Γερμανία για την συμμετοχή της στις στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.
«Η Γερμανία είναι όμηρος της Ρωσίας, λόγω του αερίου. Δεν γίνεται εμείς να πληρώνουμε δισεκατομμύρια κι αυτή να δίνει δισεκατομμύρια στους Ρώσους για να παίρνει φυσικό αέριο» είχε τονίσει στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σίγουρα η συνέχεια στη γεωπολιτική σκακιέρα αναμένεται με ενδιαφέρον.
 

Γιώτα Χουλιάρα (13/8/18)
Geopolitics & Daily News


from The Secret Real Truth https://ift.tt/2MFYU9K
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου