Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Βρέθηκαν βάρη αργαλειού 6.000 χρόνων με προ-αλφαβητική γραφή των αρχαίων Θρακών!


Βρέθηκαν βάρη αργαλειού 6.000 χρόνων με προ-αλφαβητική γραφή των αρχαίων Θρακών!

Στο Gorna Oryahovitsa της Βουλγαρίας

Του Γιώργου Λεκάκη

Σας έχω ξαναγράψει πως οι αρχαίοι Θράκες, είχε γραφή πολύ πριν τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες… Και γενικά πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γραφή 4.000 χρόνια πριν από τους Σουμερίους…
Μια νέα τώρα επίσημη ανακοίνωση έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα (άρα άρρωστα) νερά των επιστημόνων:
Ένα ανακαινισμένο μοντέλο «προϊστορικού» κάθετου αργαλειού, με αντίγραφα πραγματικών βαρών αργαλειού, 6.000 χρόνων, τα οποία είναι διακοσμημένα με προ-αλφαβητικά γραπτά κείμενα/σημάδια, παρουσιάσθηκε από το Μουσείο Ιστορίας της Gorna Oryahovitsa, η οποία ευρίσκεται κοντά στην πόλη Veliko Tarnovo, της Κεντρικής Βουλγαρίας – τότε Θράκης!

Αποτύπωση της γραφής σε βάρη αργαλειών 6.000 χρόνων.
ΠΗΓΗ: Μουσείο Ιστορίας της Gorna Oryahovitsa.



Το Μουσείο διαθέτει ένα 9 βάρη αργαλειών του 4.000 π.Χ., διακοσμημένα με προ-αλφαβητικά γραπτά σημάδια! Η πρώτη παρουσίαση έγινε τον Ιούνιο του 2018.
Η αρχαία Θράκη μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από «προϊστορικά αντικείμενα» (που όλα ευρέθησαν στο έδαφος που νυν κατέχει η Βουλγαρία), τα οποία παρουσιάζουν ενδείξεις της αρχαιότερης γραφής του κόσμου: Πιο πρόσφατα τέτοια ευρήματα είναι:

- Μια κεραμική πλάκα 8.000 χρόνων από την Nova Zagora* (νότια Βουλγαρία),
και,

- ένα κεραμικό 7.000 χρόνων από το Riben (βόρεια Βουλγαρία), κ.ά.

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα «σημάδια» δεν έχει γίνει αποδεκτό επισήμως από την επιστημονική κοινότητα, έως τώρα, ως πραγματική γραφή!
«Ο αργαλειός παρουσιάσθηκε ως μέρος ενός δημιουργικού εργαστηρίου, που διοργάνωσε το εν λόγω Μουσείο Ιστορίας, από διάφορες απεικονίσεις αντικειμένων, που χρονολογούνται από την ίδια περίοδο», ανέφερε το Μουσείο. Μετά από την παρουσίαση του παναρχαίου αργαλειού, όλοι οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν να υφάνουν σε αυτόν με νήματα από κάνναβη. Αναστηλωτής του αργαλειού ήταν ο Yordan Karastoyanov.

Αντίγραφα των ενεπίγραφων βαρών αργαλειών 6.000 χρόνων.
ΠΗΓΗ: Μουσείο Ιστορίας Gorna Oryahovitsa.


Η πόλη Gorna Oryahovitsa έχει δώσει πολλά αρχαιολογικά νέα τα τελευταία χρόνια, κυρίως με τις ανακαλύψεις στο κοντινό Φρούριο Ραχοβίτσας / Rahovets.

ΠΗΓΕΣ: Μουσείο Ιστορίας Gorna Oryahovitsa, AIB, 12 Αυγούστου 2018.

Στα γραπτά σύμβολα των βαρών του αργαλειού της Gorna Oryahovitsa διακρίνονται επίσης τα σύμβολα σπείρα, σταυρός (σύμβολο των ιερέων του Διονύσου), κ.ά.

(*) Ετυμολογία: Ζαγορά = ελληνική λέξις, που σημαίνει τόπος με πλούσια (ζα) αγορά [ζα > ζάθεος, ζάπλουτος, κλπ.].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:
Στον ελλαδικό χώρο είχαμε γραφή 4.000 χρόνια πριν από τους Σουμερίους.




arxeion-politismou 

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2P9bxvz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου