Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ «ΠΑΓΩΜΑ»… Οι Αμερικάνοι ΕΔΙΩΞΑΝ τους τούρκους Πιλότους που εκπαιδεύονταν στα F-35 και τα πάνε στις αποθήκες…!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα από ειδικούς του χώρου της άμυνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να θέσει σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης τα δύο τουρκικά F-35Α (Νο. 18-0001 & 02) σε ειδικό χώρο στην αεροπορική βάση Luke, όπου πραγματοποιείτο η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και μηχανικών.

Επιπλέον οι τελευταίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν με τις οικογένειες τους χώρους της βάσης όπου φιλοξενούνταν και να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Ουσιαστικά, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων και μηχανικών τερματίζεται άδοξα και ξαφνικά, λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πορεία του προγράμματος ένταξης των πρώτων F-35Α στο δυναμικό της τουρκικής Αεροπορίας (THK) πριν από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.
Η πληροφορία αυτή αποτελεί πραγματικά ένα ισχυρό πλήγμα για την τουρκική Αεροπορία και σαφέστατο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον ίδιο τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και υπέγραψε τον Νόμο NDAA που προσωρινά απαγόρευσε την παράδοση των F-35Α στην Τουρκία.

Αυτό που όμως προκαλεί αίσθηση είναι η διακοπή της εκπαίδευσης των πιλότων και των μηχανικών καθώς και η αποθήκευση των αεροσκαφών, αφού αυτό συνεπάγεται κάθετη κλιμάκωση από αμερικανικής πλευράς και διαβίβαση μηνύματος ότι χωρίς την προσαρμογή της Άγκυρας στις επιθυμίες των ΗΠΑ, οι συνέπειες θα είναι πλέον βαρύτατες.

Μέχρι σήμερα υπήρχε η εντύπωση ότι ο Νόμος NDAA θα αφορούσε μόνο την παράδοση των αεροσκαφών στην Τουρκία και δεν επηρέαζε την εκπαίδευση των στελεχών της τουρκικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Luke.

Τελικά ο Νόμος NDAA φαίνεται να περιλαμβάνει πρόβλεψη για την προσωρινή διακοπή, μέχρι νεωτέρας, του συνόλου του εκπαιδευτικού προγράμματος και την επαναξιολόγηση του μετά την απάντηση της Τουρκίας στα αμερικανικά αιτήματα, καθώς επίσης και τη σχετική έκθεση του Πενταγώνου για της αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Η εξέλιξη αυτή, εάν τραβήξει σε μάκρος, ενδέχεται να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ένταξης των F-35Α στον στόλο της τουρκικής Αεροπορίας.
Σε τελική ανάλυση όλα πλέον εξαρτώνται από τον ίδιο τον Ερντογάν.



defence-point.gr

from The Secret Real Truth https://ift.tt/2vKJZVy
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου