Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

BTC-e Σύλληψη από ΕΛΑΣ: πως ξεπλένουν Bitcoins;




Bitcoins: BTC-e γνωρίζετε το Ρώσικο ανταλλακτήριο; Τα ψηφιακά νομίσματα (Bitcoin κα) είναι το αγαπημένο εργαλείο των εγκληματιων του κυβερνοχώρου, καθώς οι συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα είναι σχεδόν ανώνυμες. Αυτό επιτρέπει στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να το χρησιμοποιούν σε υπόγειες αγορές για παράνομες συναλλαγές και να εισπράττουν χιλιάδες δολάρια από επιθέσεις ransomware (WannaCry, Petya, LeakerLocker και Locky για να αναφέρουμε μερικά).
Κάθε τρεις και λίγο ακούμε για περιστατικά hacking ανταλλακτηρίων ψηφιακών νομισμάτων ή ψηφιακών. Τι συμβαίνει με τα ψηφιακά νομίσματα που κλέβουν οι απατεώνες;
Η πιο πρόσφατη κλοπή έγινε σε Ethereum, ένα από τα πιο δημοφιλή κρυπτο-νόμισμα, που γίνεται ολοένα και πιο πολύτιμο. Σε αυτή τη διαδικτυακή ληστεία κλάπηκαν περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια.
Είναι προφανές ότι τέτοιες κινήσεις ψηφιακών νομισμάτων, οδηγούν κάπου. Αν οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο δεν θα επιθυμούν να τα κρατήσουν σε ψηφιακή μορφή, θα πρέπει να τα εξαργυρώσουν σε χρήματα για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στον αληθινό κόσμο.
Αλλά πώς μπορούν να τα εξαργυρώσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές;
Αν δεν γνωρίζετε, υπάρχουν κρυπτογραφημένα χρηματιστήρια που εμπλέκονται στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία λειτουργούν παράνομα για να βοηθούν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να εξαργυρώνουν εύκολα τα ψηφιακά τους νομίσματα. Η εξαργύρωση γίνεται εντελώς ανώνυμα.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που παρουσίασαν τρεις ερευνητές της Google στο Black Hat, πάνω από το 95% όλων των πληρωμών σε Bitcoin που έχουν συλλεχθεί από θύματα ransomware έχουν εξαργυρωθεί μέσω ενός Ρώσικου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, που ονομάζεται BTC-e, από το 2014.
Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις δύο ημέρες πριν από την παρουσίαση της Google, ένας από τους ιδρυτές του ανταλλαγής BTC-e, Alexander Vinnik, συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
"Ανακαλύπτουμε τα σημεία εξαργύρωσης, εντοπίζοντας πώς εξέρχονται τα χρήματα από το Bitcoin network, επιτρέποντας στις αρχές να πάρουν τα χρήματα χρησιμοποιώντας συμβατικά μέσα χρηματοοικονομικής ανίχνευσης", ανέφεραν οι τρεις ερευνητές Luca Invernizzi, Kylie McRoberts και Elie Bursztein.

Bitcoins: Η Έρευνα Tracking desktop ransomware payments

________________________
Παρακολούθηση Πληρωμών Ransomware
Οι ερευνητές ακολουθούσαν βήμα προς βήμα τα χρήματα (κατά το follow the money) από διάφορα ransomware. Τα κακόβουλα λογισμικά απέδωσαν στους ψηφιακούς κλέφτες τουλάχιστον 25 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα χειρότερα Ransomware:
Σύμφωνα με την έρευνα, δύο ransomware βοήθησαν τους απατεώνες να κερδίσουν τα περισσότερα χρήματα Locky και Cerber.
Απόδοση:
Το Locky κέρδισε μόνο του 7,8 εκατομμύρια δολάρια και ήταν η πρώτη λοίμωξη ransomware που κέρδιζε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια το μήνα. Το Cerber έχει αποδώσει 6,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα με 200.000 δολάρια το μήνα.
Από που αγοράζουν Bitcoins τα θύματα;
Τα αγαπημένα μέρη αγοράς Bitcoins από τα θύματα; Προφανώς, τα θύματα χρειάζονται τα BTC για να πληρώσουν τους εγκληματίες και τα περισσότερα θύματα επιλέγουν το LocalBitcoins, το Bithumb και το CoinBase για να αγοράσουν BTC, όπου το 90% των θυμάτων πληρώνουν σε μία συναλλαγή.
Πώς πληρώνονται οι εγκληματίες:
Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 95% όλων των πληρωμών σε Bitcoin από ransomware εξαργυρώθηκαν μέσω του BTC-e, μιας υπηρεσίας που λειτουργεί από το 2011.
Η Google διεξήγαγε την έρευνα σε συνεργασία με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και την εταιρεία αναλυτών Block Chain Chainalysis.
Όσο για το BTC-e, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων έχει εμπλακεί και στην ανταλλαγή των κλεμμένων εξόφληση Bitcoins του ανταλλακτηρίου Mt. Gox, το οποίο έκλεισε το 2014 μετά από πολλές μυστηριώδεις ληστείες.




secnews.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2hgAZlX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου