Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

7 λόγοι που οι ευφυείς άνθρωποι δεν διαθέτουν κοινωνικές δεξιότητες


Εάν παρακολουθείτε ταινίες ή διαβάζετε μυθιστορήματα, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι, πιο συχνά, οι ήρωες είναι ξεχωριστοί ή έχουν ιδιαίτερες προσωπικότητες σε σύγκριση με τους άλλους χαρακτήρες.
Ίσως εντοπίσατε τον εαυτό σας ως έναν από αυτούς. Ενώ όλοι μας έχουμε ένα συγκεκριμένο είδος «παραξενιάς», οι ευφυείς άνθρωποι μπορεί να έχουν τους δικούς τους βάσιμους λόγους για να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Ας δούμε τους 5 λόγους για τους οποίους οι άκρως ευφυείς άνθρωποι τείνουν να στερούνται κοινωνικών δεξιοτήτων.
1. Είναι πιο αγχώδεις
Η υψηλή νοημοσύνη συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα άγχους, καθιστώντας τα άτομα με μεγάλη διανοητικότητα πιο αγχώδη από άλλα άτομα. Το άγχος προκαλεί κάποιον να ενεργήσει παράλογα και αναστατωμένα.

Επειδή έχουν μεγαλύτερη επίγνωση του τι συμβαίνει στον κόσμο, τείνουν να ανησυχούν περισσότερο. Αντί να δουλεύουν αλληλεπιδρώντας με άλλους, είναι πιο απασχολημένοι να υπολογίζουν τα πράγματα στα κεφάλια τους.
2. Δεν βρίσκουν ευχαρίστηση στα κουτσομπολιά
Οι πολύ ευφυείς λαοί δεν υποκινούνται με μικρές συνομιλίες και κουτσομπολιά. Όταν τους συμβεί καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν σε κοσμικές συνομιλίες.

Συχνά επιλέγουν να παραμείνουν ήσυχοι όταν αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να συνεισφέρουν ή δεν ενδιαφέρονται για το θέμα που συζητείται.

3. Τείνουν να αναλύουν υπερβολικά τα πράγματα

Ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό των πολύ ευφυών ανθρώπων είναι να σκέφτονται πριν μιλούν. Αυτό που λένε, έχει περισσότερη βάρύτητα και έχει ως  αποτέλεσμα, να ξοδεύουν πολλή ενέργειεα ανησυχώντας για τα πράγματα που πρόκειται να πουν, γεγονός που τους καθιστά πιο ανήσυχους. Θέλουν να αναλύσουν αυτό που κάνει τη διαφορά, συχνά με ανάλυση που φαίνεται υπερβολική στους άλλους.

4. Θέλουν να μοιράζονται τις συσσωρευμένες πληροφορίες τους

Όταν το θέμα τους ενδιαφέρει πραγματικά, οι άκρως έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να υπερισχύουν και να εξαλείψουν κάθε γνώση που έχουν γι 'αυτό. Έχουν τόσες πολλές πληροφορίες κλειδωμένες μέσα στο μυαλό τους, περιμένοντας να ακούσουν ένα αυτί, κι οπότε όταν βρουν κάποιον που μοιράζεται τα ενδιαφέροντά τους, αυτά τα κομμάτια πληροφοριών αρχίζουν να ρέουν. 

Εξαιτίας αυτού, οι άλλοι τους βρίσκουν επιθετικούς και αναστατωμένους. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι πολύ μακριά από την αναστάτωση και ακόμη και αδιάφοροι. Η συζήτηση και οι συζητήσεις για τα πράγματα απλώς τους τονώνουν. Δεν νοιάζονται για το να είναι σωστοί, θέλουν απλώς αυτή την ικανοποίηση να μοιράζονται τις συσσωρευμένες πληροφορίες τους. 

5. Είναι πιο ελκυστικοί σε σύγκρουση

Σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν ορισμένοι τύποι προσωπικοτήτων που θέλουν να εμφανιστούν γνώστες για πράγματα που δεν γνωρίζουν πολλά. Ο σκοπός τους είναι απλά να ακούσουν τους εαυτούς τους να μιλούν

Πολύ έξυπνοι άνθρωποι συχνά βρίσκονται σε αντίθεση με αυτόν τον τύπο. Δεν θα επιτρέψουν την παραπληροφόρηση να περάσει γύρω από αυτούς και αντιτίθενται.

6. Βρίσκουν δύσκολο να συνδεθούν με τους άλλους

Επειδή τα πολύ ευφυή άτομα είναι κύριοι στην αντίληψη των λεπτομερειών, συχνά προσπαθούν να δουν τη λογική πλευρά όλων. Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι συχνά παράλογοι. Έχουν προβλήματα και παραπονούνται για πράγματα που ένα εξαιρετικά έξυπνο άτομο θεωρεί ως άσχετο ή εύκολα επιλυμένο.

Οι ευφυείς άνθρωποι θα λένε πιο συχνά στους άλλους τη σκληρή αλήθεια για το πού έκαναν λάθος ή πώς θα βρουν μια λύση, αλλά οι κανονικοί άνθρωποι το βλέπουν σαν έλλειψη ενσυναίσθησης και συμπόνιας. Οι άνθρωποι παραπονιούνται επειδή θέλουν μια συναισθηματική σύνδεση, αλλά ένα εξαιρετικά έξυπνο άτομο συχνά θα εντοπίζει τα προβλήματά τους προτού καν αντιληφθούν το συναίσθημά τους.

7. Δεν ενδιαφέρονται για άσχετα θέματα.






Πολύ έξυπνοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για κουτσομπολιά, δράμα ή κάτι που οι κανονικοί άνθρωποι θα μιλούσαν για ώρες για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Ακόμα κι αν συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για ενδιαφέροντα θέματα, πολύ έξυπνοι άνθρωποι έρχονται γρήγορα σε λύσεις και συμπεράσματα. Αυτή η αποτελεσματική σκέψη διαχέει τη συζήτηση.
Για τους συνηθισμένους ανθρώπους εκεί που τελειώνει συνήθως η συζήτηση, έχουν την τάση να αλλάξουν το θέμα. Εντούτοις, οι έξυπνοι άνθρωποι μόλις την... έβρισκαν. Όταν συμβεί αυτό, ίσως αισθάνονται ακόμη και χρησιμοποιημένοι. Χρειάζονται ανθρώπους με την ίδια σκέψη όπως αυτοί, ώστε να μπορούν να σερφάρετε από θέμα σε θέμα χωρίς να φοβούνται να πάτε στα πολύ βαθιά.



kavalarissa.eu

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2xN9W5d
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου