Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα στη λίστα του 29χρονου


Στελέχη παγκοσμίων οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, αλλά και οι Ρέγκλινγκ και Ντάισελμπλουμ είχε βάλει στον στόχο του με τα τρομοδέματά του ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

Η αστυνομία εντόπισε στη γιάφκα του στην οδό Αλκαμένους στην Πλατείας Αττικής, σημειώσεις και ετικέτες διευθύνσεων από τους παραλήπτες μαζικής αποστολής του περασμένου Μαρτίο.

Οι διευθύνσεις ήταν αυτούσιες και επικολλημένες στους εκρηκτικούς φακέλους και αφορούσαν- εκτός από τον πρώην Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε– τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch στην Ιταλία, τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, τον αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ,τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο Παρίσι και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν αν συνδέεται και με την βόμβα που εξερράγη στις 13 Οκτωβρίου του 2016 έξω από το σπίτι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη.
Το παρελθόν του

Μέχρι πριν από δύο χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες επισκεπτόταν τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά στη συνέχεια οι επισκέψεις σταμάτησαν.

Το 2011 είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επεισόδια με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.
Οι διασυνδέσεις με Μαζιώτη και Ρούπα

Μπορεί ο 29χρονος να θεωρείται μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι υπάρχει συνεργασία με τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα στο στρατηγείο της στην Ηλιούπολη είχαν εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία της ταυτότητας που χρησιμοποίησε ο 29χρονος για την ενοικίαση της γιάφκας της οδού Αλκαμένους, γεγονός που σύμφωνα με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνιστά ακόμη ένα δείγμα της επαφής και συνεργασίας που είχαν στο πλαίσιο του σχεδίου της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικών μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2016.


newsbomb.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2gPKUvN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου