Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κι ενώ εμείς πουλάμε την ΕΒΟ, μη επανδρωμένα εξοπλισμένα οχήματα ξηράς σχεδιάζει η Τουρκία


Η Διεύθυση Αμυντικής Βιομηχανίας έδωσε τα έναυσμα για την παραγωγή έξυπνων και μη επανδρωμένων οχημάτων ξηράς.

Άρχισε ο διαγωνισμός Roboik για την ανάπτυξη έξυπνων-μη επανδρωμένων οχημάτων ξηράς. Χάρη στον διαγωνισμό που οργανώνεται ετησίως, η Τουρκία θα παράξει έξυπνα μη επανδρωμένα οχήματα που θα εκπληρώνουν την αποστολή τους δίχως να χρειάζεται εντολή διαμέσου τηλεχειρισμού.

Η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) επιτάχυνε την παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων. Mετά από τα ΜΕΑ-καμικάζι που ονομάστηκαν ¨Οι νέοι στρατιώτες της Τουρκίας στον ουρανό¨, δόθηκε το έναυσμα για τον διαγωνισμό Roboik για την παραγωγή με εθνικές δυνατότητες έξυπνων και μη επανδρωμένων οχημάτων στρατού ξηράς. Με τον διαγωνισμό αυτό θα ενθαρρυνθούν οι νέοι στην ανάπτυξη και παραγωγή στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και θα αναπτυχθούν τεχνολογίες που θα μειώσουν την εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό.

……………….
Πάνω στο όχημα μπορούν να βρίσκονται πλατφόρμες όπλων, συστήματα καμερών ή επικοινωνίας που θα διασφαλίζουν τον ρόλο του οχήματος. Ο διαγωνισμός τα επόμενα χρόνια θα στραφεί και στο λογισμικό. Με αυτό τον τρόπο τα χειριζόμενα με τηλεκοντρόλ μη επανδρωμένα οχήματα θα αποκτήσουν την έξυπνη τεχνολογία λήψης αποφάσεων.

Τα ρομποτικά συστήματα νέας γενιάς, είναι μεταξύ των πιο σημαντικών συστημάτων που πρέπει να έχουν οι ισχυροι στρατοί για τους πολέμους του μέλλοντος και ενάντια στις τρομοκρατικές απειλές. Τα μη επανδρωμένα έξυπνα οχήματα θα συμβάλλουν σημαντικά στην ισχύ των δυνάμεων ασφαλείας τόσο σε κάθε είδους τραχύ έδαφος, όσο στις συγκρούσεις μέσα στις πόλεις. Θα μπορούν να εκπληρώνουν σημαντική επιχειρησική βοήθεια σε αποστολές, όπως παροχή εικόνας προς τους στρατιώτες πριν εισέλθουν κάπου, παροχή εγγύς προστασίας, στήριξη με πυρά, μεταφορά πυρομαχικών στην περιοχή της σύγκρουσης, αλλά και σε τακτικά καθήκοντα όπως η απόσπαση της προσοχής του εχθρού. Σχεδιάζεται η παραγωγή σιωπηλών-υβριδικών στην κίνηση τους συστημάτων. Τα μη επανδρωμένα οχήματα θα προσθέσουν ισχύ στην ισχύ των ΤΕΔ σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ¨Roboik-Διαγωνισμός για την Ανάπτυξη Αυτόνομων και Μη Επανδρωμένων Οχηματων Ξηρας¨ λήγουν στις 15 Νοεμβρίου. Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν χρειάζεται οποιοδήποτε πτυχίο ή όρος. Στον διαγωνισμό θα μετάσχουν άτομα με ελέυθερο σχέδιο ή με σχεδιασμό τριών διαστάσεων, εταιρίες ή και ομάδες φοιτητών. Μέχρι τώρα οι συμμετοχές είναι πάνω από 180. Στον διαγωνισμό στην κατηγορία τριών διαστάσεων θα δοθεό βραβείο 100.000 λιρών και στο ελεύθερο σχέδιο 30.000 λιρών. Τα βραβεία θα δοθουν σε τελετή που θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου. Στην τλετή αυτή θα οργανωθεί και ¨Συνέδριο μη επανδρωμένων και έξυπνων συστημάτων¨και θα υπάρχει και μια μικρή έκθεση με τέτοια οχήματα.

http://ift.tt/2zmbLen

30/10/20117

Σχ: Από τα ποσά που βλέπουμε καταλαβαίνουμε πως το κόστος είναι αστείο. Τόσο δύσκολο είναι να κάνουμε και εμείς έναν ανάλογο τέτοιο διαγωνισμό; Διότι το κέρδος είναι πολλαπλό και πασιφανές.


tourkikanea.gr

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2iOLz4X
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου