Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Έργα και ημέρες συμβολαιογράφων…


Να αντισταθούμε στη δήθεν νομιμότητα…!

Τζούλια Λιακοπούλου

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πολλές φορές, για να διεκδικήσεις δικαιοσύνη, χρειάζεται να παραβιάσεις το νόμο!

Οι συμβολαιογράφοι δε διορίστηκαν για να κάνουν μαζικού πλειστηριασμούς. Πώς έφτασαν σ' αυτό το σημείο μηδέν; Πώς "κατόρθωσαν" να γίνουν τα "μαύρα πρόβατα", τα "κοράκια" για το σύνολο του Ελληνικού Λαού; Πώς "δρομολόγησαν" το persona non grata; Από ιδιοτέλεια!
Μέχρι το 2013 οι συμβολαιογράφοι συνέτασσαν συμβόλαια και προέβαιναν σε αναγκαίους… πλειστηριασμούς, μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας της αγοράς. Η πρώτη κατοικία, μέχρι και το 2014, ήταν προστατευμένη. Από το 2012, οι ενέργειες και οι απαιτήσεις του έννομου… κράτους, με τις ευλογίες και τις παραινέσεις των ξένων συμφερόντων, για σύνταξη συμβολαίου (αγοροπωλησία) άλλαξαν. Βάση, λοιπόν, των Μνημονιακών απαιτήσεων (που στόχο είχαν την εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό του Ελληνικού Λαού), απαιτούνται τα εξής:
α) Για να πάρει ο συμβολαιογράφος τα απαιτούμενα έγγραφα από το Υποθηκοφυλακείο (απόσπασμα κτηματολογικού χάρτη-πιστοποιητικό βαρών-πιστοποιητικό μη διεκδίκησης κ.λ.π.) πρέπει να καταβάλλει χρήματα.
β) Πρέπει να πληρωθεί μηχανικός για να μετρηθεί το ακίνητο και να προσκομιστούν τα έγγραφα του ακινήτου (οικοδομική άδεια κ.λ.π.). Αν βρεθεί, έστω και 1 μέτρο να είναι αυθαίρετο, ο δικαιούχος επιβάλλεται να πληρώσει πρόστιμο στο ΤΕΕ. Αυτό, βεβαιώνεται σε βάθος 5ετίας στην Εφορία και μάλιστα, με πρόστιμο!
γ) Πρέπει να καταβληθούν χρήματα για να εκδοθεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.
Πρέπει να βγάλουν οι ενδιαφερόμενοι φορολογική ενημερότητα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ασφαλιστική ενημερότητα.
δ) Αν το ακίνητο προέρχεται από δωρεά ή γονική παροχή, πρέπει να εκδοθεί πιστοποιητικό εξόφλησης από την Εφορία.
ε) Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.
στ) Πιστοποιητικό ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας από το δήμο).
Αυτά τα ολίγα… Από το 1830, οπότε άρχισε να σχηματοποιείται το Ελληνικό Κράτος, το συμβόλαιο θεωρείται δήλωση βούλησης!
Το 70% λοιπόν, των συμβολαιογράφων, έπαψαν να κάνουν συμβόλαια, επειδή οι πολίτες αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις παράλογες αυτές απαιτήσεις, κάτω από το βάρος των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζαν από την επιβολή της Μνημονιακής πολιτικής! Εκμεταλλευόμενοι, λοιπόν, οι συμβολαιογράφοι ότι μέσα στα καθήκοντά τους είναι και οι πλειστηριασμοί, κάποιοι αποφάσισαν… και κάποιοι ωθήθηκαν… στο να εκτελούν μαζικούς πλειστηριασμούς!
Στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, όπου συμπεριλαμβάνονται ο Πειραιάς, το Αιγαίο, οι Κυκλάδες και η Δωδεκάνησος, ο πρόεδρός του, Γεώργιος Ρούσκας, έχει κάνει ένα κονκλάβιο με τη Ρόδο, τη Σύρο και την Κω. Έχουν αποκλειστεί όλοι οι υπόλοιποι, λόγω οικονομικών προβλημάτων και απόστασης. Έτσι, Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει… Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών είναι ένας υδροκέφαλος σύλλογος, που περιλαμβάνει 4 γεωγραφικές περιοχές, ενώ η Κέρκυρα π.χ. έχει δικό της Συμβολαιογραφικό Σύλλογο ο οποίος, δεν καλύπτει τα Επτάνησα.
Εδώ και τώρα πρέπει να γίνει αναμόρφωση του Συμβολαιογραφικού Κώδικα. Να έχουν δικαίωμα οι συμβολαιογράφοι να αρνούνται να ψηφίσουν το εκάστοτε ιερατείο με τον αρχιερέα-ιεροεξεταστή να τους υποδεικνύει… τι θα ψηφίσουν! Να πάψουν να ψηφίζουν από τα πέρατα του Αιγαίου με σημειώματα τα οποία στέλνονται στην Αθήνα… Να έχουν το δικαίωμα να αρνούνται να κάνουν τους πλειστηριασμούς και να υποδεικνύουν αυτούς που τους θέλουν!
Είναι γνωστό ό,τι η κάθε διοίκηση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου άγεται και φέρεται από το εκάστοτε υπ. Οικονομικών και κατ' επέκταση, από τους εντολοδόχους πολιτικούς των ξένων συμφερόντων και των τραπεζών.
Η επιβολή του 3ου Μνημονίου φέρνει νέους φόρους, νέες περικοπές, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πολίτες χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, πολίτες δίχως πόλη… όπως λέει και ο ποιητής.
Η επιβολή του 3ου Μνημονίου απαιτεί την πλήρη παράδοση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, της Εθνικής Κυριαρχίας!



ΠΗΓΗ

from The Secret Real Truth http://ift.tt/2gRoVES
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου